"Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας Λάνιστερ"!

«Μία δυναστεία που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of…

amfipoli 35

«Μία δυναστεία που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones», αναφέρει σε δημοσιεύμά της η ιστοσελίδα του «National Geographic» για την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Στην ιστοσελίδα γίνεται αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, μιλώντας για τη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων, αλλά και του πατέρα του Φιλίππου Β’. Ο ιστορικός Ιαν Γουόρθιγκτον, μάλιστα, σημειώνει πως ο Φίλιππος ήταν ένας παραδοσιακός πολέμαρχος και πάντα βρισκόταν στην καρδιά της μάχης. Ανάλογη αγάπη στη μάχη έδειχνε κι ο Αλέξανδρος, ο οποίος ακόμα και λίγο πριν το θάνατό του βρισκόταν ανατολικά, σχεδιάζοντας να κατακτήσει την Αραβία.

Όπως παρατηρεί ο Φίλιπ Φρίμαν, καθηγητής Κλασικής Ιστορίας στο Κολέγιο Λούθερ της Ντεκόρα στην Αιόβα, είναι πολύ σπάνιο για έναν βασιλιά ή κυβερνήτη να καταλήγει να πεθάνει μόνος του». Οι αρχαιολόγοι, πάντως, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως είναι πολύ πιθανό ένας από τους συγγενείς του βασιλιά των Μακεδόνων να βρίσκεται θαμμένος στον Τύμβο Καστά.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του «National Geographic».