Newsroom

Newsroom

Αίγυπτος: Ο Μεγάλος Μουφτής προειδοποιεί την Charlie Hebdo

Την γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo προειδοποίησε σήμερα ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, ώστε να μην δημοσιεύσει νέα γελοιογραφία του…

mouftis

Την γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo προειδοποίησε σήμερα ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, ώστε να μην δημοσιεύσει νέα γελοιογραφία του Προφήτη Μωάμεθ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια ρατσιστική πράξη που θα υποκινούσε το μίσος και θα αναστάτωνε μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο. Όπως σας γράψαμε χθες, η Charlie Hebdo πρόκειται να δημοσιεύσει την Τετάρτη, στην πρώτη σελίδα της μια γελοιογραφία του Προφήτη, στο πρώτο φύλλο που θα εκδώσει μετά το μακελειό στα γραφεία της στο Παρίσι, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων.

charlie hebdo mohammed 0

«Η έκδοση αυτή θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μίσους στη γαλλική και τη δυτική κοινωνία γενικά και αυτό που κάνει το περιοδικό δεν εξυπηρετεί τη συνύπαρξη ή ένα διάλογο μεταξύ πολιτισμών», αναφέρει σε δήλωσή του το γραφείο του Μεγάλου Μουφτή Σάουκι Άλαμ, ενός από τους μουσουλμάνους ιερωμένους με τη μεγαλύτερη επιρροή. “Αυτό είναι μια αδικαιολόγητη πρόκληση κατά των αισθημάτων των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο”, προστίθεται στη δήλωση.

Να σημειωθεί ότι ο Μεγάλος Μουφτής είχε χαρακτηρίσει “τρομοκρατική” την επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo. Τέλος, το γραφείο του Μεγάλου Μουφτή κατηγόρησε την εφημερίδα ότι επιδιώκει να προκαλέσει «θρησκευτική διαμάχη… και να βαθύνει το μίσος». 

Το αυριανό φύλλο της σατιρικής εφημερίδας θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από είκοσι χώρες και θα μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα αραβικά και τα τουρκικά, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής σύνταξης Ζεράρ Μπιάρ.

 

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…