"Ο κύβος ερρίφθη"-Οι "πραξικοπηματίες" αντικαθιστούν τους βουλευτές τους που θέλουν να καταψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ

Πολιτικός «σεισμός» πλήττει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της ψηφοφορίας για την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ.  Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του…

venizelos samaras 0

Πολιτικός «σεισμός» πλήττει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της ψηφοφορίας για την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ.  Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήδη ζήτησαν από τα κοινοβουλευτικά επιτελεία την αντικατάστασή τους από την σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διενεργηθεί τα επόμενα λεπτά έπειτα από πρόταση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τι μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα αντικαταστήσει τον κ. Νίκο Σηφουνάκη ενώ η ΝΔ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση αρκετών βουλευτών, τουλάχιστον 5, που έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Στους βουλευτές της ΝΔ που αντικαθίστανται δεν υπολογίζεται τελικά η κυρία Άννα Καραμανλή η οποία αν και ουσιαστικά συμμετείχε στο τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής, τυπικά δεν είχε εγγραφεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων βουλευτών και κατά συνέπεια η μη συμμετοχή της δεν θεωρείται αντικατάσταση… για τυπικούς όμως λόγους.

Στο πρακτικό κομμάτι δηλαδή, το πραξικόπημα είναι γεγονός, αφού και τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην τοποθέτηση «αναπληρωματικών» αν επιμείνουν οι πρώτοι στις θέσεις τους, για να μην καταψηφιστεί η κατάπτυστη τροπολογία… για την οποία τόσα «φούμαρα» εκτόξευσε τα προηγούμενα 24ωρα από τη ΔΕΘ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κοινώς, κοινοβουλευτική δημοκρατία-χάρμα οφθαλμών…

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…