Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει τις εκλογές και πιάνει τα… μνημόνια

Σε αλλαγή, αν όχι “διόρθωση” στρατηγικής προχωρεί η Νέα Δημοκρατία, όπως φάνηκε από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποτίμηση του Eurogroup, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

57345f021dc5245b4e8b4a9c

Αντιλαμβανόμενος ότι η ρητορική περί “εκλογών τώρα”, δεν μπορεί πλέον να σταθεί, και δεν θα βοηθήσει την επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας να πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από χθες ότι περνάει σε δεύτερη μοίρα το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν το εγκαταλείπει φυσικά, καθώς στη Συγγρού εκτιμούν ότι από τον Σεπτέμβριο που οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν στην πράξη τα βάρη όσων συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, το κλίμα θα γίνει και πάλυ βαρύ, και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Απ΄ την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να φέρει σε πρώτο πλάνο τη ρητορική περί “4ου Μνημονίου”. Και να χρεώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων… δυο Μνημόνια, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με δραματικές συνέπειες και επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.

Έμπειρος πολιτικός παίκτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να “σηκώσει” επί μακρόν το αίτημα για πρόωρες εκλογές, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η αίσια έκβαση της αξιολόγησης, και σπεύδει να επενδύσει στο αδύναμο σημείο της κυβέρνησης, που είναι ένα “4ο Μνημόνιο”, όπως… ψιθυρίζουν στη Συγγρού.

Πηγή: ysterografa.gr

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά