Ο κυνισμός είναι ακατάλληλος δι’ ανήλικους

Πώς να αποτρέψεις έναν έφηβο να δει το ρεπορτάζ της Ελβετικής τηλεόρασης για τη δράση της Novartis στην Ελλάδα; Να ακούσει, να δει τα αίσχη; 

AP Joker 1

Να μάθει ότι την ώρα που έθεταν σε διαθεσιμότητα νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, την ώρα που πετσόκοβαν το δικαίωμα του ασθενούς στη Δημόσια Υγεία, την ώρα που υπήρχαν 2.000.000 ανασφάλιστοι-ο πατέρας και η μάνα των ανήλικων, την ίδια ώρα συζητούσαν και αντάλλασσαν mails  για τις δωροδοκίες τους. 

Πως να του πεις ότι αυτή η κτηνωδία δεν είναι η Πολιτική αλλά ο εκμαυλισμός της.  

Πως να του εξηγήσεις ότι ο Υπουργός που δημόσια ρητορεύει  ότι οι φαρμακευτικές μιζώνουν «για να σώσουν ζωές» είναι ένας άνθρωπος που τσαλαπατά άξιες για να διασώσει… τιμές.    

Πως να του ιστορήσεις ότι όποιος μιλάει και παλεύει απέναντι στην κτηνωδία διώκεται, με κατηγορίες που ξεκινούν από το «γραφικός» και φτάνουν στο «σκευωρός»;

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ βεβαία σου έχουν την απάντηση. Δεν υπάρχει. Απλά θα το θάψουμε. Στην καλύτερη δε των περιπτώσεων, θα παίξουμε την ανακοίνωση-απάντηση» του κάθε Υπουργού χωρίς να αναφερθούμε  στην Είδηση. 

Και την ώρα που ο γομαροειδής κυνισμός ενδύεται τις πορφυρες της Δημοκρατίας, για να «αιτιολογήσει» το ποιος πληρωμένος από ιδιωτικές εταιρίες κάνει κουμάντο στις κυβερνητικές αποφάσεις, την ιδία στιγμή που ο CEO Φρουζής ρητορεύει δημόσια «Είµαστε από τους πρώτους που γνωρίζουν τι θα συµβεί στο υπουργείο. Είναι τα ίδια πρόσωπα που εµπλέκονται που µας πληροφόρησαν πριν πάρουν αποφάσεις. Μας πληροφορούν ακόµη και για τα επόµενα βήµατά τους και µε αυτό τον τρόπο µπορούµε να επηρεάσουµε προκαταβολικά», 15 μηχανές της Αστυνομίας και ένα περιπολικό ορμάνε σε ένα σινεμά να πιάσουν αυτόν τον 15αρη που την προηγούμενη μέρα άκουγε και έβλεπε όλο αυτό το πραγματικά και ουσιαστικά «ακατάλληλο» για τη Δημοκρατία, για τον Κοινοβουλευτισμό, για την Πολιτική. 

Αυτοί οι απίθανοι τύποι που παλεύουν να κρύψουν τις πομπές τους, αποφάσισαν να πάνε στο τμήμα και να κρατήσουν, επι 7 ώρες, ανήλικους γιατί έβλεπαν το Joker. 

Κι είναι οι ίδιοι απίθανοι τύποι που μας εξηγούσαν ότι δεν έγινε και τίποτα που ο Σύμβουλος του Προέδρου της Αξ. Αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργού, κατηγορούνταν για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής. Είναι οι ίδιοι που κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης του, γιατί… ήταν καλός ανθρωπος.  

Κι είναι οι ίδιοι που όταν η λαϊκή κατακραυγή ξέσπασε στα κεφάλια τους, αντι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτό τον τραγέλαφο, έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από τις φουστες των υπάλληλων τους. Για να φτάσει να μας ενημερώσει ο Επιθεωρητής Καλαχαν από το twitter του, ότι γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του τα ανθρωπάκια του και αυτός θα παρει τον 15χρονο γιο του να πάνε να δουν το έργο. 

Δεν είναι ο Joker ακατάλληλος δι’ ανηλίκους, ο κυνισμός σας όμως είναι. 

Υ.Γ. Λεπτομέρεια ότι τα 7 δεκαπεντάχρονα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα από το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων, πιθανά και της Ευρώπης. Το Mall. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.