Ο Κόντε θα καταθέσει για τη μη δημιουργία «κόκκινης ζώνης» στη Λομβαρδία

 Ο πρωθυπουργός Κόντε θα καταθέσει την Παρασκευή ενώπιον των εισαγγελέων του Μπέργκαμο, σχετικά με το ποιος έπρεπε να αποφασίσει την δημιουργία «κόκκινης ζώνης»  στην Λομβαρδία  

ap 19232480927404 0

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πριν λίγο ότι πρόκειται να καταθέσει την Παρασκευή ενώπιον των εισαγγελέων του Μπέργκαμο, σχετικά με το ποιός έπρεπε να αποφασίσει την δημιουργία κόκκινης ζώνης στην Λομβαρδία.

Ο Κόντε (όπως και η υπουργός εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε και ο υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα που επίσης θα καταθέσουν), δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα και δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η δημιουργία «κόκκινης ζώνης» στις περιοχές της Λομβαρδίας Αλτσάνο και Νέμπρο, στα τέλη του Φλεβάρη, θα έπρεπε να διαταχθεί από την κυβέρνηση ή από την τοπική περιφέρεια. Πρόκειται για μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού στον ιταλικό Βορρά.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος κλήθηκε ήδη να καταθέσει, τόνισε ότι κατά την άποψή του, ο προσωρινός αποκλεισμός της περιοχής, ήταν αρμοδιότητα της κυβέρνησης της Ρώμης. «Την Παρασκευή θα αναφερθώ σε όλα τα γεγονότα που γνωρίζω, δεν ανησυχώ» υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…