Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται "να απαντήσει" σε αμερικανικό χτύπημα

Σύμφωνα με μέσα της Νότιας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δώσει εντολή να ενισχυθούν οι άμυνες σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα καθώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενο αμερικανικό προληπτικό χτύπημα.

591d6a291dc52414358b46a8

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έλαβε την απόφαση αυτή στα μέσα Απριλίου όταν ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να ισοπεδωθεί με πυραύλους Τόμαχοκ μια αεροπορική βάση στη Συρία.

Εντωμεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα έκαναν πρόβα επίθεσης για την καταστροφή όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ.

Πηγή στην Πιονγιάνγκ ανέφερε στο “Asia Press” ότι το καθεστώς προετοιμάζεται εντατικά για επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ μετά το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουντ Τζάε-ιν, είναι υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς αντιμετώπισης της Πιονγιάνγκ .

Ο απεσταλμένος του στην Ουάσιγκτον, ο νοτιοκορεάτης μεγιστάνας των ΜΜΕ, Χονγκ Σεόκ-χιουν είπε ότι ο Τραμπ του δεν θα κάνει «διάλογο για τον διάλογο» και ότι είναι σημαντική κατά τη γνώμη του η άσκηση πίεσης στην Πιονγιάνγκ.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…