Ο Κικίλιας έκανε… βόλτα στο Τζάνειο αλλά δεν είδε τους 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

«Η εφημερία στο Τζάνειο έκλεισε με τέσσερις ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο. Οι δύο περιμένουν στη λίστα παραπάνω από εβδομάδα», όπως δήλωσε ο παθολόγος του νοσοκομείου Αιμίλιος Κακλαμάνος.

NewsRoom 28/03/2021 | 21:41

Συνεχίζει τις… βόλτες ο υπουργός Υγείας στα “κόκκινα” νοσοκομεία της Αττικής, εκεί όπου πολλοί ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι με πρόχειρους αναπνευστήρες, όπως καταγγέλλουν γιατροί, περιμένουν καρτερικά μια κλίνη ΜΕΘ να αδειάσει.  Αλλά από ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσής τους η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν πράττουν το παραμικρό παρά μόνο επικοινωνιακά μέτρα όπως η επιστράτευση των 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών.

Σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» για να συνομιλήσει με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές.

Στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν δεν αναφέρθηκε τίποτε για το γεγονός ότι «η εφημερία στο Τζάνειο έκλεισε με τέσσερις ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο. Οι δύο περιμένουν στη λίστα παραπάνω από εβδομάδα», όπως δήλωσε ο παθολόγος του νοσοκομείου Αιμίλιος Κακλαμάνος στο Documento.

Το μόνο που βρήκε να δηλώσει ο υπουργός ήταν ότι η γενική του εφημερία του νοσοκομείου είναι λίγο καλύτερη από ό,τι την προηγούμενη φορά και ευχαρίστησε όλο το υγειονομικό προσωπικό, που όπως είπε έχουν δώσει όλο τους το είναι στην προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορονοιού στους πολίτες.

Αλλά και μεγάλα λόγια όπως ότι “σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς”. Κι ας έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη με κυβερνητική κάλυψη ότι “μόλις 20%” είναι οι απώλειες από διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
 

Πηγή: Documento