Newsroom

Newsroom

Ο κ. Σπανουδάκης "απαντά" και εκτίθεται

Απάντηση για τις αποκαλύψεις του www.koutipandoras.gr, που αφορούσαν φέσια προς το ελληνικό Δημόσιο, έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ…

Απάντηση για τις αποκαλύψεις του www.koutipandoras.gr, που αφορούσαν φέσια προς το ελληνικό Δημόσιο, έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ Σπανουδάκης. Ο κ. Σπανουδάκης ο οποίος επί μέρες αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έχουμε υποβάλει επισήμως, έβγαλε σήμερα μια ανακοίνωση, την οποία δεν έκανε καν τον κόπο να μας στείλει.

Στην ανακοίνωσή του λέει:

1. Στην εταιρεία «Πετζετάκις» ανέλαβα Διευθύνων Σύμβουλος στις 6 Φεβρουαρίου 2006 και αποχώρησα στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Θυγατρική της «Πετζετάκις» είναι και η εταιρεία «Πλαστικά Βορείου Ελλάδος».

2. Το Δ.Σ. της εταιρείας με εξουσιοδότησε να προχωρήσω σε συμφωνία για την πλήρη αναχρηματοδότηση των δανείων που είχαν συναφθεί έως τότε και είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με συνολικά 19 τράπεζες, η σύμβαση για την αναχρηματοδότηση, αλλά και την διασφάλιση επιπλέον κεφαλαίων, υπεγράφη το 2008.

3. Κατά την αποχώρησή μου από την εταιρεία, οπότε και ουσιαστικά έπαψα να έχω οποιαδήποτε ευθύνη, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του 2008, τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 6.295.000 ευρώ, ποσό ικανό να καλύψει όποιες υποχρεώσεις της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι την 1η Ιανουαρίου 2008, όπως προκύπτει από τον ίδιο ισολογισμό, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ήσαν 1.916.000 ευρώ. Ο ισολογισμός εγκρίθηκε στις 27 Μαρτίου 2009 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 9/4/2009 (ΦΕΚ 2663/τεύχος Α.Ε. και ΕΠΕ).

4. Η «δημοσιογραφική» εμπλοκή μου στην υπόθεση «Πετζετάκις» σήμερα, είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία τόσο η δημοσιογραφική έρευνα, όσο και κάθε πολίτης, μπορεί ελεύθερα να επαληθεύσει προσφεύγοντας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι απαντήσεις όσο και η πρακτική του κ. Σπανουδάκη τον αφήνουν έκθετο.

Η δημοσιογραφική εμπλοκή του ονόματος του κυρίου Σπανουδάκη, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με πραγματικά περιστατικά. Ο κύριος Πετζετάκις, πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ο κυριος Σπανουδάκης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος πριν πάει στον ΟΠΑΠ, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο. Υπεύθυνος για τμήμα των χρεών αυτών ήταν ο κύριος Σπανουδάκης.

Δεν κατέβαλε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο,ως διευθύνων σύμβουλος σε δύο εταιρείες.Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το ελληνικό κρατος να τον προσλάβει ως μάνατζερ του ΟΠΑΠ και να τον διατηρεί μετά τις αποκαλύψεις, θεωρώντας ίσως πως είναι επαγγελματικό προτέρημα να μην καταβάλεις χρέη στο Δημόσιο.

Πραγματικό γεγονός είναι πως έχουν για το λόγο αυτό μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του. Ενώ πρόσφατα έλαβε -όπως αποκαλύψαμε- ενημέρωση προ ποινικής δίωξης για χρέη 1 εκατομμυρίου προς το Δημόσιο, στα πλαίσια των επιχειρήσεων που γίνονται για τους χρεοφειλέτες του Δημοσίου.

Στη απάντησή του ο κ Σπανουδάκης κάνει την παραδοχή πως αποχωρώντας από την επιχείρηση,στα ταμεία της υπήρχαν αρκετά εκατομμύρια για να πληρωθούν τα χρεη στο Δημόσιο. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Γιατί ενώ υπήρχαν αυτά τα ποσά δεν πλήρωσε τα χρέη προς το Δημόσιο,πράγμα το οποίο ήταν η ευθύνη του σύμφωνα με τον νόμο;Αυτή δεν είναι η ευθύνη του σήμερα που τον φέρνει προ απειλών ποινικών διώξεων και αστικών μέτρων;

Ο κ Σπανουδάκης μπορεί να βαφτίζει όπως θέλει τις αποκαλύψεις προσπαθώντας να υποστηρίξει τη θέση και τον εαυτό του.Το ερώτημα που μπαίνει είναι προς το ελληνικό κράτος.Τι είναι αυτό που αναγκάζει τον υπουργό κ Παύλο Γερουλάνο να κρατάει στη θέση του τον κύριο Σπανουδάκη; Οι “επιτυχίες” στον ιδιωτικό τομέα; Τα φέσια προς το Δημόσιο; Ή μήπως τα καπέλα των συμφωνιών με διάφορους, με τα χρήματα του ΟΠΑΠ;

Πανδώρα

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…