ΠΤ

Παναγιώτης Τζανετής

Ο κ. Γεωργιάδης στην Καστοριά κι ο post covid φιλελευθερισμός

Τι να έψαχνε στην ακριτική περιοχή ο κ Γεωργιάδης «των έργων», με πρόφαση τον ΤΑΠ; Ίσως να έψαχνε την χαμένη αυτοδυναμία για μια τελευταία selfie, στον ένα και μοναδικό νομό όπου η ΝΔ υπερέβη το 50%.

4986760

Αντί όμως να συναντήσει την πεφιλημένη αυτοδυναμία συνάντησε φάσκελα. Για την ακρίβεια μόνο το άγαλμα του Γερμανού Καραβαγγέλη δεν συμμετείχε στις αποδοκιμασίες. 

Στο αεροπλάνο της επιστροφής αναστοχάστηκε! Αφού αποδοκιμάστηκε ο εθνοαμύντωρ στο κάστρο της εθνικοφροσύνης, πήρε την απόφαση να γίνει liberal. Έκατσε λοιπόν κι έγραψε μια ανάλυση για το ομώνυμο liberal.gr. Ο κ Γεωργιάδης «φιλελεύθερος», μέχρι long covid syndrome θα το έλεγε κανείς αλλά σάμπως κι οι υπόλοιποι είναι;

Με τον φανατισμό του νεοφώτιστου προειδοποίησε τους άλλους λιμπεραλέους, τους πλέον κραυγαλέους, για τον κίνδυνο επικειμένου πραξικοπήματος και μεγάλης ανωμαλίας! 

Η «ΦΡΙΚΩΔΗΣ» ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο άρθρο του φαίνεται να αποχαιρετά τα πολυσχιδή μέτωπα και με όπισθεν ολοταχώς να επιστρέφει στο «ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ»! Ξένοι, λέει, και λεφτάδες και κέντρα εξουσίας και Ανδρουλάκιαμ, Μαρινάκιαμ, είναι όλοι έτοιμοι να πάνε Τσίπρα γιατί εχθρεύονται την … κυβερνητική σταθερότητα. Μόνο Εβραίους και Μασόνους δεν έβαλε στο σενάριο.

Μια κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, σου λέει ο post-covid liberal, ισοδυναμεί με πραξικόπημα κι ανωμαλία! Διότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία» ή έτσι του είπαν στην Καστοριά.

Προς χάριν της συζήτησης, ας τα δεχθούμε και τα δύο. Μα ο κ Τσίπρας το πρώτο πράγμα που φροντίζει να διευκρινίζει καιρό τώρα είναι ότι ηθική προυπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι να πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μια ψήφο. Οπότε σε ποιόν ακριβώς «πραξικοπηματία» απευθύνεται ο Post-covid liberal; 

Αν οι λύσεις σφήνα προσβλέπουν στην αποδυνάμωση και των δύο κεντρικών παικτών, αυτό αποτελεί νέο πρόβλημα για τον Πρόεδρο Κυριάκο κι όχι για τον αντίπαλο του. Βλέπετε ο κ. Τσίπρας από τους εν λόγω κύκλους έχει προ πολλού υπονομευτεί παντοιοτρόπως. Αν έφθασε να βλέπει τον κ Τσίπρα ως ομοιοπαθή μάλλον παραπήρε φόρα …

ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ «ΑΝΩΜΑΛΙΑ»

Στην επικαιρότητα οι δίαυλοι των ολιγαρχών, καταδικάζουν μετά βδελυγμίας τους χουλιγκανικούς στρατούς των ιδίων ολιγαρχών και προσδοκούν από τους αγαπημένους πολιτικούς, των ιδίων πάλι ολιγαρχών, να ρυθμίσουν επιτέλους το τοπίο. Κουλουβάχατα ή δούλεμα ψιλό γαζί;

Κατ’ αναλογία στο θέμα της κυβέρνησης υποτίθεται πως οι «Βρυξέλλες» δεν εμπιστεύονται το παρόν σχήμα των 157 (+ πάγκο από τινές πρόθυμους) κι αναζητούν άλλο αξιόπιστο διαχειριστή σε τεχνητές διακομματικές λύσεις. Αυτές πιθανώς να χρειαστούν και νέες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική κι ενισχυμένες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης!!!

Το δε βαθύτερο αίτιο του εγχειρήματος υποτίθεται πως είναι το να μην γίνει «καλοκαιρινό το μαγαζί» από τα συμφέροντα που κρατούν όμηρο την κυβέρνηση Μητσοτάκη κι ελέγχουν με το σύστημα Berlusconi τα πάντα εν Ελλάδι. Για αυτό τα σενάρια προωθούνται από τα ΜΜΕ των Berlusconi. Ψιλοασυνάρτητο!

Στην δε υπαρκτή κυβέρνηση από την θερινή γραμμή Σκέρτσου «αφού ρε χαζά συγκυβερνούμε …» απέμειναν ναυάγια. Μετά την έξοδο Χρυσοχοίδη, το φιάσκο Αποστολάκη, την διαπόμπευση Στυλιανίδη φθάσαμε πρόσφατα στην απροκάλυπτη καθαίρεση του κ Χατζηθεοδοσίου από την Ένωση Επιμελητηρίων. Έχει παρέλθει η ώρα του καρότου κι ήρθε η ώρα του μαστιγίου;

Σε αυτό το πλαίσιο, ποιόν θα μπορούσε να τρομάξει εξ ευωνύμων ο κ Γεωργιάδης επισείοντας την «Αποκάλυψη» του; Αλλά κι αν έπειθε, τι ακριβώς να γίνει; Να μαλώσουν τον Μαρινάκη, να αναδείξουν τον Λοβέρδο ή να πειράξουν τις δημοσκοπήσεις;

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ο Post covid liberal δεν θα δίσταζε να απευθυνθεί και στους πασόκους ως παραλίγο σοσιαλδημοκράτης. Ωστόσο δεν πασχίζει για αυτό τον γύρο, που τον έχει εξάλλου από χέρι χαμένο. Ούτε κι έκανε τον Ακρίτα αναζητώντας την χαμένη τιμή της Αυτοδυναμίας, με γελοία σενάρια δεκατριών εκλογών και τριών εκλογικών νόμων. 

Για τον επόμενο γύρο φροντίζει, αυτόν που τον κοίταξε κατάματα στην Καστοριά και τον έπιασε τεταρταίος πυρετός. Μετά το κάταγμα Ανδρουλάκη στον αριστερό πυλώνα του μετώπου προετοιμάζεται το δεύτερο κάταγμα, το εκ δεξιών. Σε αυτούς ακριβώς πήγε να κουνήσει το σκιάχτρο του «φρικώδους» Τσίπρα σερβίροντας ξαναζεσταμένη σούπα.

 Αλλά αντί να ορθώσει προς τα δεξιά άμυνες, ορθωθήκαν φάσκελα και τώρα στέλνει στο μέτωπο γραφές και μηνύματα παραπονιάρικα. Γιατί γνωρίζει καλώς ότι το δεύτερο κάταγμα θα σημάνει και το οριστικό τέλος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο κ Νίκος Ανδρουλάκης, είτε θεωρηθεί κυοφορούμενη εναλλακτική του συστήματος είτε εμβρυουλκός άλλων, σίγουρα δεν είναι λαχανάκι Βρυξελλών. Είναι παράγωγο της αληθινής κατάστασης πολυτραυματία όπου έχει περιέλθει το άλλοτε κραταιό αντισύριζα μέτωπο. 

Ενδιαφέρον, πέραν του τι ρόλος προβλέπεται για το ΚΙΝΑΛ, είναι το τι ρόλος προβλέπεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί και ετερόκλητοι εμπλεκόμενοι ομοφωνούν ότι δεν μπορεί να παίξει τίποτε περισσότερο από τον ρόλο του ανώδυνου σκιάχτρου και έτσι δεν διστάζουν ακόμη και να του αναθέσουν δευτεραγωνιστικούς ρόλους. 

Ωστόσο ξεχνούν τον απρόβλεπτο παράγοντα που λέγεται Αλέξης Τσίπρας κι έτσι κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο!

Πηγή: Documentonews

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.