Ο ιστορικός του μέλλοντος και το ρυπαρό δίκτυο Μητσοτάκη

Το έχεις σκεφτεί; Τι θα πρωτογράψει άραγε ο ιστορικός του μέλλοντος; Πόσο μελάνι θα χρειαστεί για να καταγράψει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Τα σκάνδαλα;

mitsptakis cover

Ναι, για τα σκάνδαλα, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν μιλάμε πια απλώς για σκάνδαλα. Πλέον μιλάμε για τον μεταμοντέρνο βιασμό της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, από το ρυπαρό κυβερνητικό δίκτυο του Μητσοτάκη.

Άραγε πόσα στυλό θα χρειαστεί ο ιστορικός του μέλλοντος για να περιγράψει με ακρίβεια, όλα όσα συνέβησαν «τότε», την περίοδο 2019-22 στην Ελλάδα, για να αποτυπώσει λεπτομερώς και να διαβάσουν οι γενιές του μέλλοντος, όσα ζούμε τώρα; Ενδεχομένως λιγότερα από όσα… στέγνωσε η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η «απόρρητη» κυρία Βλάχου, η ανέλεκτη, η ανεξέλεγκτη, βάζοντας υπογραφές για τις «νόμιμες επισυνδέσεις» τουλάχιστον 15.000 προσώπων – πολιτικών, δημοσιογράφων κι όχι μόνο.

«Εκτροπή». Και μόνο που γράφεις τη λέξη το πληκτρολόγιο τινάζεται, «κλωτσάει» τα δάχτυλα από πάνω του. «Εκτροπή». Μια λέξη καταχωρημένη στο μαύρο ιστορικό παρελθόν, από το σύγχρονο απαθές συλλογικό υποσυνείδητο.  Μια λέξη όμως που υψώνεται μπροστά μας ξανά, στο μαύρο ιστορικό παρόν, για να θυμίσει πως πλέον τα πράγματα δεν «στραβώνουν» για την δημοκρατία μόνο όταν σουλατσάρουν τα τανκς στους δρόμους. Γίνεται κι αλλιώς η «δουλειά». Υπέρκομψα, τουλάχιστον φαινομενικά… Τα ρυπαρά δίκτυα της κυβερνητικής εξουσίας είναι εδώ. Και στήθηκαν «άριστα», για να εξυπηρετήσουν τον πολιτικό σκοπό των ανάλγητων του Μητσοτάκη, με όρους παρακράτους – άλλωστε ιστορικά, τα παίζει στα δάχτυλα αυτά η Δεξιά.

Οι εξελίξεις καίνει, ζεματάνε κι απαιτείται εγρήγορση. Κοινωνική, πολιτική, μιντιακή. Την Δημοκρατία πρωτίστως την περιφρουρούμε με μάτι άγρυπνο – οι πολίτες στην κάλπη, οι πολιτικοί δουλεύοντας για την αποκατάσταση του κύρους της ίδιας της πολιτικής και οι δημοσιογράφοι-Γαλάτες για την αποκατάσταση του κύρους της ενημέρωσης. Κι όλα αυτά γιατί; Για να μπορούμε μετά να απαιτούμε Δικαιοσύνη, αλλά και Δηκεοσίνη – με όλες τις ορθογραφικές της εκδοχές, για όλους και όλες, μέχρι να εκλείψουν τα ορθογραφικά λάθη. Κι ελπίζω αυτό το «Δηκεοσίνη» να μην το ξέχασες. Αλλά επειδή από τον ιστορικό του μέλλοντος αρχίσαμε, ας κλείσουμε με αυτόν. Στον επίλογό του, θα γράψει κάτι ακόμη. Θα γράψει και θα κρίνει εκείνους που τις μέρες αυτές, στα τέλη του 2022 φρόντισαν να σταθεί, να παραμείνει όρθια η Δημοκρατία «στη χώρα που την γέννησε». Θα γράψει και θα κρίνει και εκείνους που πολιτικά θα φροντίσουν να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι «γιοί της πολιτικής ανωμαλίας», δια της προβλεπόμενης οδού.

Θα γράψει όμως και θα κρίνει κι εκείνους, τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που σεβάστηκαν το τυφλοπάνι της, το κράτησαν δεμένο σφιχτά στα μάτια της, άφησαν το ζύγι της να ζυγίσει και το σπαθί της να κόψει – δίκαια. Τις αποφάσεις της.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ