Ο Χατζη(αβατη)νικολάου και ο Μητσοτάκης εφέντης …

Ο Χατζηνικολάου υπονομεύει ο ίδιος την εικόνα που επιχειρεί δεκαετίες τώρα να οικοδομήσει για το δημοσιογραφικό του status. Δυστυχώς για τον mainstream δημοσιογράφο.   

mitsotakis hatzinikolaou Medium

Κάθε δημοσιογράφος – σχολιαστής έχει δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του γνώμη και να δείχνει τις πολιτικές και ιδεολογικές του προτιμήσεις. Ο δημοσιογράφος που αναζητά αλήθειες όμως οφείλει να είναι πιεστικός, ενίοτε και επιθετικός. Ιδιαίτερα όταν παίρνει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό της χώρας η οποία στενάζει από την πανδημική κρίση. Πιεστικός ακόμα κι αν βρίσκεται στον ίδιο πολιτικό χώρο με την κυβέρνηση.

Στην τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ν. Χατζηνικολάου μας θύμισε τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον “Ατσίδα” όταν έλεγε: “Σήμερα, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Δε μας εξέπληξε που ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα προετοιμασμένος (με διαγράμματα, με αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεών του, κλπ.) σε μια λίστα ερωτημάτων που μάλλον του είχε δοθεί από πριν. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενεχείρισε στον έγκριτο δημοσιογράφο τις ερωτήσεις, όπως έκανε παλιότερα με τον Πορτοσάλτε!!!

Θα σταθούμε στο σημείο της συνέντευξης που αφορά στην υπόθεση Novartis.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο. Ο πρωθυπουργός απάντησε “όχι δεν υπήρξαν, δεν υπήρξαν, δεν υπήρξαν (τρις)”!!! Όπως ο απόστολος Πέτρος στο κατά Ματθαίον “Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με”, και εκεί ο Χατζηνικολάου βολικά … σιώπησε.

Εκεί έκανε τον Χατζηαβάτη* μπροστά στον Μητσοτάκη εφέντη!!! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι προσπέρασε την απάντηση του “άλλα λόγια να αγαπιώμαστε” πρωθυπουργού; Ο δημοσιογράφος γνωρίζει ότι ο πολιτικός Λοβέρδος είναι υπόδικος. Γνωρίζει ότι είναι υπό δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο οι Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος. Γνωρίζει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis με τις ΗΠΑ, και η υπέρογκη αποζημίωση της φαρμακευτικής, αφορούσε στην πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων στην Ελλάδα ως χώρας αναφοράς. Γνωρίζει ότι η τιμολόγηση προκύπτει από πολιτικές αποφάσεις αρμόδιων υπουργών. Οι γιατροί, τους οποίους δείχνει ο Μητσοτάκης για χρηματισμό και υπερσυνταγογράφηση, δεν συντάσσουν υπουργικές αποφάσεις τιμολόγησης του φαρμάκου. Όμως ο έγκριτος δημοσιογράφος έκανε τον Χατζηαβάτη. Κουβέντα δεν άρθρωσε για την άμεση επέμβαση του Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη αφού αθωώνει τους υπόδικους πολιτικούς πριν αποφανθούν οι δικαστές. Κουβέντα για την καρατόμηση της Τουλουπάκη.

Κουβέντα δεν άρθρωσε για τον πυρήνα του συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis. Λες και οι Αμερικάνοι ενδιαφέρθηκαν για ένα σκάνδαλο που δεν τους αφορά, σε μια ξένη χώρα επειδή κάποια εταιρεία δωροδόκησε κάποια κατηγορία εργαζομένων ή κάποιους αξιωματούχους. Όπως ακριβώς δεν ενδιαφέρθηκαν για τα σκάνδαλα της Siemens, ή των εξοπλιστικών, κλπ…  

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επαίρεται για την αντικειμενικότητά του. Ενοχλείται όταν του επισημαίνεται ότι “μπάζει νερά” η δημοσιογραφική του “πέννα”. Ότι δεν αποκαλύπτει τα “λερωμένα τ’ άπλυτα τα παραπεταμένα” μιας ανίκανης κυβέρνησης και ενός ανέμελου πρωθυπουργού ο οποίος εξακολουθεί να ισχυρίζεται – χωρίς δημοσιογραφικά ερωτήματα – ότι πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ. Όταν οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5000 στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι υγειονομικοί είναι στα κάγκελα!!!

Ο Χατζηνικολάου υπονομεύει ο ίδιος την εικόνα που επιχειρεί δεκαετίες τώρα να οικοδομήσει για το δημοσιογραφικό του status. Δυστυχώς για τον mainstream δημοσιογράφο.   

*Σύμφωνα με γνωστούς καραγκιοζοπαίχτες ο Χατζηαβάτης του θεάτρου σκιών χαρακτηρίζεται ως κόλακας και γαλίφης κυρίως απέναντι στους ισχυρούς, συμβιβασμένος και οσφυοκάμπτης. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά. Ωστόσο είναι ευγενικός …

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…