O γιός Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο. Χαλάλι του, χαλάλι του!

Ούτε κρύβονται ούτε δικαιολογούνται. Αυτοί είμαστε είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Μας το λένε κατάμουτρα. Μας φτύνουν κατάμουτρα.

4848022 1

Το ερώτημα είναι, τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να γίνεται Maria Antoinette; Τι μπορεί να κάνει τόσους ανθρώπους να αναπτύσσουν το σύνδρομο της Maria Antoinette;

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τον φανατισμό με τον οποίο τους υπερασπίζονται τα στελέχη της ΝΔ είναι εντελώς εκτός λογικής. Αντί να το βουλώνουν, να μην μιλάνε και να κρύβονται, επιτίθενται και προκαλούν. Ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των παράλογων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο λαλίστατος βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου βγαίνει και λέει ότι «δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του». Τολμά και μιλά για τζαμπατζήδες ο Οικονόμου, την ώρα που το κόμμα του η ΝΔ είναι ένας από τους μεγαλύτερους τζαμπατζήδες. Χρωστά στις τράπεζες πάνω από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Έρχεται στην δημοσιότητα το θέμα με την βίλα 759 τ.μ του golden boy της ΔΕΗ του Γιώργου Στάσση. Αυτού που αμείβεται με τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και έδωσε και μπόνους στον εαυτό του εξήντα χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον γίνεται γνωστό και ένα έξτρα μπόνους αξίας δεκαέξι εκατομμυρίων ευρώ για 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, που ο Στάσσης με λεφτά της επιχείρησης κάνει δώρο πάλι στον εαυτό του και στα άλλα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης. Στα μουλωχτά και στα κρυφά. Και μόλις δημοσιοποιήθηκε αυτό το θέμα, μετά το κράξιμο που έπεσε, ανακοινώνει η ΔΕΗ ότι όσο διαρκεί η κρίση δεν θα το ενεργοποιήσουν. Μέχρι να ξεχαστεί…Τα golden boys της ΔΕΗ από 288.000 ευρώ που έλαβαν ως αμοιβές το 2019, έφτασαν στα 971.000 ευρώ το 2021. Αμοιβή για τις μοναδικές, πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Την ώρα που σφυρίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των στελεχών της ΔΕΗ, ο απλός κόσμος που αμείβεται με τρείς και εξήντα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Όταν συζητήθηκε το θέμα της βίλας Στάσση στο Action 24, η βουλευτίνα της ΝΔ Άννα Καραμανλή με ιερό νεοφιλελεύθερο φανατισμό, ουσιαστικά φτύνοντας τον κόσμο που υποφέρει, εκνευρισμένη φώναξε: «Χαλάλι του, χαλάλι του». Χαλάλι του, την ίδια στιγμή που η πολιτική της κυβέρνησης με την ρήτρα αναπροσαρμογής, ή αλλιώς ρήτρα Μητσοτάκη, οδήγησε τον κόσμο να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς που του στέλνει η ΔΕΗ του κυρίου Στάσση. Χαλάλι του λοιπόν του κυρίου Στάσση.

Η αλήθεια είναι ότι η άθλια διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ειλικρινής. Ούτε κρύβονται ούτε δικαιολογούνται. Αυτοί είμαστε είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Μας το λένε κατάμουτρα. Μας φτύνουν κατάμουτρα. Είτε γιατί είναι σίγουροι ότι θα τους ξαναψηφίσει ο κόσμος, είτε γιατί έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα. Θεωρούν ότι το κράτος είναι δικό τους και το μεταχειρίζονται όπως γουστάρουν.

Μέσα σ’όλο αυτό το χαρωπό σκηνικό, έσκασε και η πρόσληψη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, του γιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτού που μιλούσε για τους «Galacticos». Η πρόσληψη του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έγινε στα πλαίσια της πολιτικής του πατέρα του για την επιστροφή από το εξωτερικό, πίσω στην Ελλάδα των νέων Ελλήνων εργαζόμενων επιστημόνων. Οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι για την πρόσληψη του γιού Μητσοτάκη έπαιξε ρόλο ότι ο πατέρας του είναι πρωθυπουργός, είναι αναιδής, κακοήθης και εμπαθής. Οι άριστοι του επιτελικού κράτους όπως ο υιός Μητσοτάκης, αναγνωρίζονται στην Ευρώπη και σ’όλη την οικουμένη. Είναι περιζήτητοι «Galacticos». Το παιδί δούλεψε δοκιμαστικά στο Ευρωκοινοβούλιο, ανταποκρίθηκε πλήρως και ανταμείφτηκε με την πρόσληψη του. Είναι αυτό που λέει η Άννα Καραμανλή: «Χαλάλι του, χαλάλι του».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…