Newsroom

Newsroom

Ο… γιατρός Μιχελογιαννάκης δεν ξέρει πώς (δεν) μεταδίδεται το AIDS

Σε διπλό ατόπημα υπέπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – και δε μιλάμε για…

Σε διπλό ατόπημα υπέπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – και δε μιλάμε για κάποιο πολιτικό ατόπημα, αλλά για κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο σοβαρό: Ιατρικό ατόπημα.

Αναφερόμενος στη γνωστή υπόθεση με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο καρκινοπαθών, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας μάλιστα ως γιατρός (καθότι καρδιολόγος στο επάγγελμα), υποστήριξε πως έχει δει τη θετική επίδραση των λειψάνων, και μάλιστα τάχθηκε κατά της καύσης των νεκρών, «γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και αν αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήταν δα και τόσο μεγάλο ατόπημα, αφού υπάρχουν πράγματι μελέτες για το πώς η θρησκευτική πίστη επηρεάζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, το δεύτερο ατόπημα ήταν εντελώς ασυγχώρητο, τουλάχιστον για γιατρό: Ο κ. Μιχελογιαννάκης διηγήθηκε μία ιστορία για μία διευθύντρια νοσοκομείου η οποία είχε πάει στο Παίδων, στα παιδιά με AIDS, και αφού τα παιδιά κοινωνήσανε, της είπε ο παπάς να κοινωνήσει και αυτή. «Όλοι εμείς οι γιατροί τρελαθήκαμε, λέμε “αμάν τώρα, ξέρεις, μεταδίδεται με το σάλιο”».

Ωστόσο, όπως ο καθένας πλέον γνωρίζει εν έτει 2015 (και δε χρειάζεται να είναι γιατρός για να το ξέρει), το AIDS δεν μεταδίδεται με το σάλιο – επομένως, το γεγονός ότι η εν λόγω διευθύντρια δε μολύνθηκε με τον ιό HIV δεν αποδίδεται στη «δύναμη του Θεού» που την έκανε να μην κολλήσει, όπως η ίδια διατεινόταν και μετέφερε ο βουλευτής, αλλά σε κάτι πολύ πιο… επίγειο.

Δυστυχώς, οι ανακρίβειες μεταδίδονται με πάρα πολλούς τρόπους, πολύ περισσότερους από το AIDS – και ειδικά όταν μεταδίδονται μέσω της τηλεόρασης, μπορούν να «κολλήσουν» πολλούς από μας…

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…