Newsroom

Newsroom

O FDA απαντά στην παράνοια του Τραμπ για το «βαθύ κράτος» που καθυστερεί το εμβόλιο κατά της Covid-19

Ανακάλυψε νέο... κακό ο Αμερικανός πρόεδρος πάνω στην απόγνωσή του εν όψει εκλογών

τραμπ3 3

Στον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) δεν υπάρχουν στοιχεία του «βαθέος κράτος» που να προσπαθούν να καθυστερήσουν την παραγωγή εμβολίου για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Δρ. Στίβεν Χαν σημείωσε πως είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι εργαζόμενοι στον FDA επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στο καλό των Αμερικανών.

Χωρίς να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ο Τραμπ κατηγόρησε το Σάββατο μέλη αυτού που αποκαλεί «βαθέος κράτους» στο εσωτερικό του FDA ότι προσπαθούν να καθυστερήσουν τις κλινικές δοκιμές εμβολίων ώστε να μην είναι έτοιμο κανένα προτού διεξαχθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ώστε να πλήξουν τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί.

«Δεν έχω δει τίποτε απολύτως που θα μπορούσα να θεωρήσω πως είναι μέρος του ‘βαθέος κράτους’ στον FDA», αντέτεινε όμως ο Χαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Χαν πρόσθεσε ότι έχει στέρεη σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει και οι πιθανότητές του να επανεκλεγεί μειώθηκαν εξαιτίας της δυσαρέσκειας για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 810.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ανάμεσά τους σε 177.000 και πλέον στις ΗΠΑ.

«Απολαμβάνω μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, έχω συζητήσει τις αποφάσεις μας μαζί του, αισθάνομαι πολύ άνετα και συνεχίζω να αισθάνομαι άνετα σε αυτή τη σχέση», είπε ο Χαν.

Ο Χαν υπογράμμισε ότι η απόφαση του οργανισμού να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση μιας θεραπείας που χρησιμοποιεί πλάσμα αίματος ασθενών που έχουν αναρρώσει δεν οφειλόταν σε πολιτικές πιέσεις, ενώ επέμεινε ότι δεν θα επέτρεπε τέτοιες πιέσεις να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων για οποιοδήποτε μελλοντικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19.

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης του FDA που δεν θα βασίζεται στα δεδομένα και στην επιστήμη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό», δήλωσε.

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…