Ο "ευέλικτος", ο "κυρίαρχος", ο "θανατηφόρος" και ο "αβυσσαλέος" – Τεθωρακισμένα στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν δώσει στα τεθωρακισμένα Leopard 1 τα πληρώματα της 7ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων στον Έβρο.

58249e091dc52449358b4872

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια ώστε στις μονάδες τεθωρακισμένων να υλοποιηθεί το πνεύμα «μονάδας», αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε παλαιότερα σε μονάδες του Στρατού Ξηράς που χαρακτηρίζονταν από την περιοχή καταγωγής της πλειοψηφίας των στρατιωτών και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό όλα δείχνουν πως το «πνεύμα» αυτό έχει εμπεδωθεί με το παραπάνω στο όπλο των τεθωρακισμένων. Σε τέτοιο βαθμό που πλέον οι αρματιστές δεν αντιμετωπίζουν τα τεθωρακισμένα τους ως «άψυχα» όπλα αλλά ως κάτι το ιδιαίτερο. Απόδειξη αυτού του γεγονότος τα ονόματα-παρατσούκλια που έχουν δώσει σε πολλά από αυτά.

Σε φωτογραφίες λοιπόν που αναρτήθηκαν στη σελίδα του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται ξεκάθαρα τα εξής ονόματα που έχουν δώσει τα πληρώματα στα άρματά τους: Ο «εκθαμβωτικός», ο «ευέλικτος», ο «κυρίαρχος», ο «θανατηφόρος» και ο «αβυσσαλέος».





Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…