Newsroom

Newsroom

Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας (ESM).

5ab384f81dc524de7e8b45a5 2

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM, οι Θεσμοί εκτίμησαν θετικά την εκκαθάριση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως ορίστηκαν από το Τεχνικό Μνημόνιο στις 22 Μαρτίου του 2018.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών της στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε:

«Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα δ’ αξιολόγηση του προγράμματος και η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως έχει προγραμματιστεί».


Από την πλευρά του ο  πρόεδρος του ESM, Μάριο Σεντένο, κάνει λόγο για επίτευξη ενός ακόμη ορόσημου στο ελληνικό ζήτημα, καθώς και για «ευοίωνο σημάδι» σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ESM για την Ελλάδα θα ανέρχεται σε 46,9 δισ. ευρώ, από το συνολικό ποσό του προγράμματος των 86 δισ. ευρώ. Ο ΕSM και το ΕFSF έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει σχεδόν 189 δισ. ευρώ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), καθιστώντας τους ως τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας. 

Υπενθυμίζεται πως το τρέχον πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να λήξει στις 20 Αυγούστου 2018.

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»