Ο Ερντογάν "εξαφανίζει" ακόμα και πλοία μετά το βολικό πραξικόπημα

Έντονη αμφισβήτηση επικρατεί για το αν όντως υπάρχουν 14 «εξαφανισμένα» πλοία του τουρκικού στόλου. Στρατιωτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για σκόπιμη διαρροή από την τουρκική πλευρά με στόχο να δικαιολογηθούν οι εκκαθαρίσεις του προέδρου.Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές και για κάποιες εξαγγελίες του Ερντογάν, που οδήγησαν εντέχνως στο πραξικόπημα.

578e41961dc524a97a8b49a0

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η είδηση για την εξαφάνιση των 14 πλοίων είναι ψευδής και διαδόθηκε σκοπίμως από μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο αφενός για να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης σε άλλες κατευθύνσεις και αφετέρου για να δώσει τη μιντιακή διάσταση, που θέλει κάποιους θύλακες πραξικοπηματιών να δρουν ακόμα. Το τελευταίο βέβαια χρησιμοποιείται ως εύκολη δικαιολογία για να βαφτιστεί αναγκαία όσο ποτέ η εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το καθεστώς Ερντογάν, αποπέμποντας χιλιάδες κρατικούς λειτουργούς και ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς.

Εντύπωση προκάλεσε και η καθυστερημένη αντίδραση της Άγκυρας, που διέψευσε την εξαφάνιση των πλοίων, μέσω του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς. Σε ανάλογες περιπτώσεις η τουρκική κυβέρνηση θα αντιδρούσε ακαριαία, δίχως να επιτρέψει δηλαδή να προκληθεί τόσος θόρυβος γύρω από μία ψευδή είδηση.

Οι ίδιες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν, όμως, πως όντως υπάρχουν ακόμα κάποια ελικόπτερα που δεν έχουν εντοπιστεί, όπως επίσης και μερικοί τούρκοι αξιωματικοί που αγνοούνται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απεργάζονται νέα σχέδια για την κατάλυση του καθεστώτος.

Η εξαγγελία Ερντογάν που οδήγησε στο πραξικόπημα

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πραξικόπημα των πέντε ωρών αποτέλεσε ένα βολικό γεγονός για τον Ερντογάν, αφού εκτός του ότι επέστρεψε σαν ήρωας στην Κωνσταντινούπολη, διαθέτει την αφορμή που έψαχνε για να ξηλώσει όποιο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επιθυμεί.

Η ώρα που ξεκίνησε η απόπειρα του πραξικοπήματος -22.30, Παρασκευή-, όπως και μια σειρά από γεγονότα, έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτηματικά για το κατά πόσο το εν λόγω εγχείρημα κατάλυσης του καθεστώτος ήταν κάτι που προκάλεσε ή γνώριζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς αναλυτές, ο τούρκος πρόεδρος μπορεί να μην είχε πληροφόρηση για τα σχέδια των στασιαστών, όμως σίγουρα προκάλεσε αυτή τους την αντίδραση.

Ειδικότερα, λίγο καιρό πριν από το πραξικόπημα ο Ερντογάν είχε εξαγγείλει ότι στις 16 του μηνός θα προχωρούσε σε εκτεταμένη εκκαθάριση του στρατού, γεγονός που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στα γεγονότα της Παρασκευής.

Από εκεί και πέρα, η απόπειρα σύλληψης ή ακόμα και εκτέλεσής του στο ξενοδοχείο που παραθέριζε, χαρακτηρίζεται ως πραγματικό γεγονός, που αποδεικνύει ότι ισχυροί στρατιωτικοί πυρήνες επεδίωκαν την ανατροπή του μονοκράτορα.

Σίγουρα, όλα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκαθαρίσουν αρκετά χρόνια αργότερα και με το δεδομένο πως ο διάδοχος του Ερντογάν δεν θα προέρχεται από το στενό του κύκλο.

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο