Newsroom

Newsroom

Ο ΕΟΠΠΥ προκάλεσε πόλεμο

Πόλεμος έχει ξεσπάσει με την έλλειψη φαρμάκων για τους ασφαλισμένους λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΠΥ να εξοφλήσει τους προμηθευτές. Σοβαρά…

farmaka

Πόλεμος έχει ξεσπάσει με την έλλειψη φαρμάκων για τους ασφαλισμένους λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΠΥ να εξοφλήσει τους προμηθευτές. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις ελλείψεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών. Εντωμεταξύ ο υπ. υγείας Χρήστος Κίττας έκανε νέα έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης ενώ ξεκαθάρισε ότι από την Τετάρτη θα υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ.
Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την οριστικοποίηση τον ποσών που θα δοθούν σε προμηθευτές ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Η έλλειψη φαρμάκων έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών για να πάρει ψήφους κι ότι ευθύνεται για τη δέσμευση του 1δις ευρώ. Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί 2,5 χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 περίπου μέρες.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας Γ.Γιακουμάτος επισήμανε ότι η ΝΔ από πολύ νωρίς είχε επισημάνει την προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ, λέγοντας ότι τέτοιου είδους πειραματισμοί είναι επικίνδυνοι για τη ζωή των πολιτών, και δυστυχώς δικαιώθηκε. Την ίδια ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ζητά να τοποθετηθούν προεκλογικά τα κόμματα για τον ΕΟΠΥΥ εκτιμώντας ότι ουσιαστικά «βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας».

«Το μνημόνιο μέχρι τώρα σκότωνε τις ελπίδες μας. Τώρα βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Ο ένοχος κ. Βενιζέλος, ο άφαντος κ. Λοβέρδος και ο παραπλανητικός κ. Σαμαράς έχουν μεγάλη ευθύνη για την ζητιανιά των ανθρώπων για τα φάρμακά τους» σημείωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει λόγο για «δολοφονική για τους καρκινοπαθείς και τους χρονίως πάσχοντες πολιτική της χούντας ΕΕ-ΔΝΤ», τονίζοντας ότι οι ζωές των Ελλήνων ασθενών γίνονται θυσία για την σωτηρία του ευρώ».

Κόντρα Λοβέρδου με νοσοκομειακούς γιατρούς

«Επί δύο χρόνια ο κ. Λοβέρδος ήταν ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ το τελειωτικό χτύπημα στην υγεία ήρθε με το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας,Δημήτρης Βαρνάβας.

«Είστε άνανδρος» του απάντησε παρεμβαίνοντας ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φοράει μία μπλούζα και το παίζει γιατρός, να κάνει τον ψηφοσυλλέκτη με ένα θέμα που αφορά τους καρκινοπαθείς».

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Βαρνάβα να ζητήσει συγνώμη και να μιλήσει συγκεκριμένα σε ποιες συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες αναφέρεται. «Θα σας στείλω τόμο με τις καταγγελίες» ανταπάντησε ο κ. Βαρνάβας.


Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά