O εκβιαστής Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -σύμφωνα με γερμανικά μέσα Ενημέρωσης- επιδιώκει να συνεχίσει τον εκβιασμό κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και να υπονομεύσει την…

2256582

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -σύμφωνα με γερμανικά μέσα Ενημέρωσης- επιδιώκει να συνεχίσει τον εκβιασμό κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και να υπονομεύσει την τριετή συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας μας.

Παράλληλα, η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κλείσει το ταχύτερο την ούτως ή άλλως επώδυνη συμφωνία (στην οποία οδηγήθηκε εκβιαζόμενη η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες την 13η Ιουλίου), δείχνει να είναι ειλικρινής. Εξασφαλίζει τουλάχιστον την άμεση χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που είναι απ’ όλες τις απόψεις πεσμένη στο καναβάτσο. Τίποτα όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει χωρίς την έγκριση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η «γερμανική φράξια» στους θεσμούς, γνωρίζοντας τα ανύπαρκτα χρονικά περιθώρια της Ελλάδας, επιδιώκει να κρατήσει καθυστέρηση. «Σόιμπλε κατά Γιούνκερ» γράφει λόγου χάρη η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», αναδεικνύοντας τον εσωτερικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εάν είναι εφικτή μια συμφωνία για την Ελλάδα σε λίγες μέρες, πριν η οικονομία της χώρας μας ξεψυχήσει.

Δηλαδή ο γνωστός και ως «κύριος Grexit» λειτουργεί ως συνειδητός προβοκάτορας, μιλώντας για ένα νέο μικρό και προσωρινό δάνειο-γέφυρα 5 δισ. ευρώ χωρίς αύριο, αλλά με πλήθος νέων αντικοινωνικών προαπαιτουμένων.

Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλει να δοθεί χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση να κυβερνήσει. Την θέλει όμηρο των πιο ακραίων ιμπεριαλιστικών φιλοδοξιών του, μέχρι να την ταπεινώσει. Θα το πετύχει αυτήν τη φορά;

Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες καταρρέουν -όχι μόνο στο ταμπλό του θλιβερού Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οπως αναλυτικά γράφει σήμερα η εφημερίδα μας, παρότι οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν ήδη… επενδύσει με τους φόρους (που πληρώνουν και θα πληρώνουν για δεκαετίες) 25 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 για να διασωθούν οι τράπεζες, αυτές χρειάζονται επειγόντως άλλα περίπου 25 δισ. ευρώ για να λειτουργήσουν.

Με άλλα λόγια, η «μαύρη τρύπα» του τραπεζικού συστήματος απορροφά διαρκώς κεφάλαια, μόνο και μόνο για να συντηρείται η χώρα στην εντατική, χωρίς να φαίνεται από πουθενά πώς θα υπάρξει ίαση της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό χωρίς αμφιβολία δεν είναι έξω από τους υπολογισμούς των δανειστών…

Πηγή: efsyn.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…