Ο εκτσογλανισμός της Νέας Δημοκρατίας

«Είναι ο εκστογλανισμός της Νέας Δημοκρατίας που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» και τον οποίο ακολούθησε ο Παύλος Μαρινάκης για να επιτεθεί στον Αντώνη Ρηγόπουλου

5616230

Ακολουθώντας την «γαλάζια» πεπατημένη, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε χθες στον συνάδελφο Αντώνη Ρηγόπουλο ο οποίος παρουσίασε στο Kontra Channel την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, κατηγορώντας τον ότι κάνει «ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ» επειδή δήθεν δεν μετέφερε αυτά τα οποία αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά εκείνα τα οποία είχε συμπεριλάβει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. Αδιαφορώντας για την ουσία όσων αναφέρει η έκθεση αμφισβήτησε ακόμη και ότι αυτή αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα.

Μικρή σημασία έχει αν γνώριζε ότι ψεύδεται ή αν απλώς βρισκόταν σε σύγχυση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σημασία έχει ότι επέλεξε αντί της απάντησης στα ουσιώδη, να επιτεθεί κατά τη γνωστή τακτική της Νέας Δημοκρατίας, στον συνάδελφο. Το έκανε δε αφού ο Αντώνης Ρηγόπουλος αποχώρησε από το πλατό της εκπομπής. Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρονται ούτε να διορθώσουν αυτά τα οποία τους ζητεί η Κομισιόν, ούτε να λογοδοτήσουν στους πολίτες. Τους αρκεί να προσπαθούν να αποδομούν με ψεύδη και συνθήματα, όσους επιλέγουν την έρευνα αντί του χειροκροτήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανώς ούτε η τελευταία.

Σταχυολογώ τις επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων:

-Επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολλανδή συνάδελφο Ίνγκεμπορκ Μπέγκελ, η οποία μετέφερε καταγγελίες, τις οποίες επιβεβαιώνουν διεθνείς οργανισμοί, για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων με ευθύνη του ελληνικού Λιμενικού.

-Δεύτερη ευθεία επίθεση του πρωθυπουργού στον συνάδελφο του Euractiv και του MEGA Σαράντη Μιχαλόπουλο, στον οποίο είπε επί λέξει ότι γράφει σαχλαμάρες.

-Συκοφαντική επίθεση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σε βάρος της δημοσιογραφικής ομάδας του Documento, την οποία κατηγόρησε ότι μετέδιδε fake news για τον κορονοϊό, επειδή τον συνέλαβε να μοιράζει αφειδώς και αδιαφανώς χρήματα σε μέσα ενημέρωσης μέσω της δυσώδους λίστας του. Συμπτωματικά μάλλον, την ίδια περίοδο έπαιρνε χρήματα ακόμη και ιστοσελίδα που αμφισβητούσε ότι ο ιός μεταδίδεται με τη μετάληψη και ο ίδιος ο κ. Πέτσας παρότρυνε τους πολίτες να παραβιάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για να πάνε να προσευχηθούν.

-Συκοφαντική επίθεση ακόμη δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του Documento, με τα ίδια επιχειρήματα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Νικολακόπουλο και Γιάννη Μελλά οι οποίοι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που συγκάλυψε το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα περιέγραψαν το Documento ως Μέσο το οποίο αρνείται ή στην καλύτερη περίπτωση αμφισβητεί τον κορονοϊό.

-Νέα συκοφαντική επίθεση προς το Documento από τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕ∆ και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος από τη συχνότητα του Kontra Channel είχε αναφέρει ότι «τα Μέσα χρηµατοδοτήθηκαν µε 20 εκατ. ευρώ στο σύνολό τους, εκτός από αυτά που προφανώς μετέδιδαν fake news». O Ιωαννίδης μάλιστα παραδέχτηκε ότι μιλάει για το Documento.

-Επίθεση σε πρώην μάλιστα συναδέλφους του από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος είπε ότι δεν κατατάσσει το Documento στα δημοσιογραφικά όργανα. Ευτυχώς για εμάς, και δυστυχώς για τον κ. Παπαδημητρίου, οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας που εκδίδουν ανακοινώσεις υποστήριξής μας, έχουν διαφορετική άποψη.

-Κορυφαία και χυδαιότερη όλων: Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος δημοσιογράφων τους οποίους χαρακτήρισε «συμμορία» και «υπόκοσμο» παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς τους. Τα λεγόμενά του επανέλαβε επί της ουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού μάλιστα η Δικαιοσύνη απάλλαξε τους διωκόμενους από τις στημένες σε βάρος τους κατηγορίες.

Σε διαμαρτυρία πάντως του συναδέλφου προς τον Παύλο Μαρινάκη για όσα είπε στον αέρα της εκπομπής, εκείνος του απάντησε να μάθει να δέχεται την κριτική. Έτσι φαίνεται αποκαλούν στη Νέα Δημοκρατία την ανοίκεια επίθεση με ψεύδη σε βάρος δημοσιογράφων. Κριτική. Καμιά έκπληξη. Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια, ούτε βέβαια η δημοσιογραφία. Δεν απαντούν ποτέ γιατί γνωρίζουν ότι ελάχιστοι θα τους το ζητήσουν και ακόμα λιγότεροι θα διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο έχουν επιλέξει να αντιμετωπίζουν τους μη αρεστούς δημοσιογράφους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει το λεγόμενο πλεονέκτημα του βρώμικου. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να πείσει ότι λέει την αλήθεια. Αρκεί ν’ απλώσει τα χέρια της πάνω σου και να λερώσει κι εσένα, χαρακτηρίζοντάς σε ψεύτη. Είναι ο εκστογλανισμός της Νέας Δημοκρατίας που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη