Ο δημοσιογράφος των FT άδειασε…τον Μητσοτάκη εκθειάζοντας τον Τσίπρα

O Kυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν ο γνωστός δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ άρχισε να μιλάει για τον Αλέξη Τσίπρα

230428210913 mitsotakis spiegel

Με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών. Ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά επιχείρησε να παρουσίασει μία εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι η «Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για μειώσει το χρέος της. Έφερε επενδύσεις, νέες δουλειές και η ανάπτυξη βοήθησε για να στηρίξουμε νοικοκυριά». Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ , ισχυριζόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «μοιράζει υποσχέσεις και λεφτά».

Όταν ‘ομως ο δημοσιογράφος του έκανε αναφορά για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας του ότι παραμένει σήμερα σε «απόσταση βολής», ενόψει εκλογών, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε μάλλον ενοχλημένος: «Ποτέ δεν θα υποτιμούσα τον πολιτικό μου αντίπαλο έχει δείξει πολιτικές ικανότητες ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός και είναι δική μου υποχρέωση να το τονίσω αυτό. Αν γυρίσετε πίσω στο 2015 δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος θέλει να αντικαταστήσουμε τα ευρώ μας με το Δήμητρα. Το νέο μας νόμισμα σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη με τον οποίο ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεργαστεί και να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό που συνέβη το 2015 δεν πήγε καθόλου καλά. Να μην το ξεχάσουμε. Επέλεξαν να κάνουν ένα άσκοπο δημοψήφισμα, έκλεισαν τις τράπεζες και έκαναν στην συνέχεια κωλοτούμπα και η ιστορία θα φανεί σκληρή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε την ευκαιρία να πάει την χώρα μπροστά και την πήγε πίσω».

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV