Ο δεδομένος

“Έχει την ευφυΐα ενός βοηθού δικηγόρου και τις μηχανορραφίες ενός Έλληνα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας”.

mitsotakis 5

Ε ναι, “δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά το παιδί” που είχε πει και ο αείμνηστος πατέρας του (αλλά για άλλο παιδί είπε την φράση, για τον γόνο αλλουνού αναφερόταν -μιας και δεν είναι εύκολο να βλέπεις την δικιά σου καμπούρα). Καρατσεκαρισμένο. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν το ξέρει ο γόνος (ότι του ταιριάζει γάντι η διαπίστωση του πατρός του), απεναντίας μάλιστα πιστεύει ότι είναι ικανός, ξεχωριστός και illuminati. 

Το δε τρισχειρότερο είναι ότι αυτοί που τον έπεισαν ότι κάνει για την δουλειά και στήσανε ολόκληρη φάμπρικα για να κατσικωθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού (και στον σβέρκο μας) πίστευαν και πιστεύουν ότι αυτό το «παιδί» είναι ιδανικό γι’ αυτές τις «δουλειές». 
Μόνο που αυτοί με τον όρο «δουλειές» μιλάνε για τα δικά τους συμφέροντα και οι ψηφοφόροι πάλι νομίζουν για τα δικά τους. 
Τι τα θες; Χαμένοι στην μετάφραση!

Για όλους εμάς πράγματι “δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά το παιδί” αλλά δεν είναι «κακό παιδί», τουναντίον είναι ένα «πάρα πολύ καλό παιδί», αφού είναι απολύτως αφοσιωμένος, αδιαμφησβήτητα προβλέψιμος και ξεκάθαρα δεδομένος. 
Όχι για μας. Για τα αφεντικά του.

Έτσι ο εμμονικός «Μωυσής» μετά την πανδημία, την οικονομία, την ασφάλεια, την πολιτική προστασία, την εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ακρίβεια, τώρα ανέλαβε προσωπικά και την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, προκαλώντας ρίγη και ανατριχίλες στους «υπηκόους» του που αναφωνούν ολοφυρόμενοι “τι κάνετε μωρέ; όχι άλλο κάρβουνο”, αλλά συνάμα γεμίζοντας με ικανοποίηση αυτούς στους οποίους είναι δεδηλωμένα ταγμένος και απόλυτα δεδομένος.
Βλέπεις ο Koulis έχει πάρει προσωπικά την Ουκρανική αντίσταση, την τιμωρία και ταπείνωση του Πούτιν και την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή, εξάγοντας πλέον τις ηγετικές του ικανότητες και εκτός συνόρων και τις οποίες έχει θέσει στην υπηρεσία της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της Ανθρωπότητας. “Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στο Παρίσι”.

Και ενώ ακόμα και το ΝΑΤΟ αρνείται να μετέχει στην σύγκρουση για την αποφυγή γενίκευσης του πολέμου, γιατί έτσι θα λάβει τα χαρακτηριστικά ενός 3ου παγκόσμιου, μάλιστα δε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα (μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ) δήλωσε ότι “η Πολωνία δεν είναι μέρος αυτής της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεν θα στείλει αεροπλάνα της εκεί. Αλλιώς αυτό θα σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μετέχει της σύγκρουσης. Το ΝΑΤΟ δεν παίρνει μέρος στη σύγκρουση. Τα αεροπλάνα μας προς το παρόν δεν πετάνε στην Ουκρανία”, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε το ακριβώς αντίθετο. Έστειλε πολεμικό υλικό -περίπου 40 τόνους- ώστε μέσω Πολωνίας να διοχετευτεί στις ουκρανικές δυνάμεις, για να πολεμήσουν κατά των ρωσικών στρατευμάτων. 

Ο “His Master’s Voice” του Koulis, Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε να σταλούν, για την ουκρανική άμυνα, μαχητικά αεροσκάφη με Έλληνες πιλότους. “Η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία”, είπε.

Ωστόσο, όταν -επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ο τότε Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αποφάσιζε την απέλαση Ρώσων διπλωματών για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας αναφορικά με την κινητοποίηση αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Koulis ασκούσε κριτική και συμμετείχε στα συλλαλητήρια. Σήμερα στέλνει «αμυντικό υλικό» (χωρίς απόφαση του ΚΥΣΕΑ και χωρίς τον Δένδια) εναντίον της Ρωσίας. 

“Έχει την ευφυΐα ενός βοηθού δικηγόρου και τις μηχανορραφίες ενός Έλληνα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας”.
Βενιαμίν Ντισραέλι, Άγγλος πρωθυπουργός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.