Ο χρόνος τους τελειώνει: Μια προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία που βρίθει ρατσισμό και επιβολή εξουσίας

Όταν η εξουσία στα χέρια των αστυνομικών γίνεται ατελείωτη, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της κυβέρνησης, περιστατικά σαν το χθεσινό, είναι απλώς αναμενόμενα.

5748946

Λίγα λεπτά μετά τη 01:00 το βράδυ στις 5/12 στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης, μετά από καταδίωξη ενός αγροτικού αυτοκινήτου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος οδηγός του. Νωρίτερα είχε αρνηθεί να πληρώσει σε βενζινάδικο, καύσιμο αξίας 20 ευρώ. Μετά τον πυροβολισμό ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο προσέκρουσε σε παρακείμενο τοίχο.

Ο έφηβος που διέπραξε το «τεράστιο» έγκλημα της κλοπής ενός ευτελούς ποσού, χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και μεταφέρθηκε για να του αφαιρεθεί η σφαίρα των αστυνομικών από το κεφάλι.

Ήδη, γνωρίζουμε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, σύμφωνα με τους ίδιους είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να διαφύγει τον κίνδυνο. Ακόμη και αν αυτό συμβεί, κρίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν επηρεαστεί βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, καθώς το σημείο στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα είναι από τα πλέον επικίνδυνα.

Την ανεκπλήρωτη «δουλειά» των αστυνομικών, συνέχισαν από νωρίς το πρωί τα κυρίαρχα κυβερνητικά ΜΜΕ, με πολλά από αυτά να αναπαράγουν άκριτα και με δόλο τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ τονίζοντας πως ο τραυματισμός του παιδιού προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα, ενώ κεντροβάριζαν στο περιστατικό της κλοπής και στην καταγωγή του εφήβου-Ρομά.

Η δολοφονική επίθεση, σύμφωνα με τους συγγενείς του 16χρονου, αλλά και του δικηγόρου του έγινε περίπου 500 μέτρα από το βενζινάδικο, όπου σημειώθηκε η κλοπή και ξεκίνησε η καταδίωξη.

Το αρχηγείο της αστυνομίας προσπαθώντας για πολλοστή φορά να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να αντιστρέψει το αρνητικό για αυτή, κλίμα, έκανε λόγο για «προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.», που έθεσε «σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας τις εντολές τους».

Από τα παρακάτω 2 βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο μηχανές της ΔΙΑΣ δεν προπορεύονταν, αλλά ακολουθούσαν το αγροτικό όχημα του 16χρονου Κώστα. Στο μεν πρώτο, οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ φαίνονται να κάθονται στο εσωτερικό του βενζινάδικου και ο υπάλληλος να τους ενημερώνει για την μη πληρωμή του από τον νεαρό. Στη συνέχεια σηκώνονται και επιβιβάζονται στις μηχανές τους για να τον καταδιώξουν.
Έτσι, αποδεικνύεται ότι δεν ήρθαν από κάποια άλλη κατεύθυνση, ώστε να πέσουν πάνω στον 16χρονο.

Στο δεύτερο βίντεο, διακρίνεται το αγροτικό όχημα να προπορεύεται και να στρίβει στην Συμμαχική οδό, λίγα μέτρα πριν τον πυροβολισμό. Οι μηχανές της αστυνομίας είναι και πάλι από πίσω του και τον καταδιώκουν.

Φυσικά και μόνο η θέση από την οποία πυροβόλησε ο αστυνομικός και το γεγονός ότι η σφαίρα καρφώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του νεαρού Κώστα, αφότου διαπέρασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, είναι αρκετό για να καταρρίψει τα μυθεύματα της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση από την αστυνομία.
Δεν υπήρξε καμία ενέργεια του παιδιού εναντίον των αστυνομικών. Ανακοινώσεις όπως αυτή που εξέδωσε η αστυνομία οπλίζουν τα χέρια των αστυνομικών.
Η νομική ομάδα της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη προειδοποιούσε ένα χρόνο πριν, για τις συνέπειες της συγκάλυψης της δολοφονίας τπυ 18χρονου από άλλους συναδέλφους της ΔΙΑΣ. Εκείνοι μάλιστα είχαν δεχθεί από τις πρώτες ώρες της σύλληψής τους την επίσκεψη του υπουργού ΠροΠο, Τάκη Θεοδωρικάκου. Οι ίδιοι μηχανισμοί μπήκαν πάλι σε λειτουργία, με εξοργιστικές ανακοινώσεις της αστυνομίας, δημιουργία αφηγημάτων και στοχοποίησης του θύματος από τα κυρίαρχα μέσα.

Και για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο σε όποιον/α επιμένει να μην βλέπει πέρα από τα ρατσιστικά, εξουσιαστικά γυαλιά του.

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, πάνοπλος και με την υποτιθέμενη εκπαίδευση και ψυχραιμία (μετά από τα…έγκυρα ψυχομετρικά τεστ που οφείλουν να περάσουν) κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ δόλο, για πυροβολισμό σε ευθεία βολή με στόχο το κεφάλι του νεαρού από πίσω.

Ο 16χρονος έφηβος, άοπλος και με την αγωνία της σύλληψης για κλοπή αξίας 20 ευρώ, καταδικάζεται από το μεγαλύτερο μέρος των συστημικών ΜΜΕ για απόπειρα ανθρωποκτονίας από ΠΡΟΘΕΣΗ, για μια υποτιθέμενη προσπάθεια να διεμβολίσει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη για αυτά τα αιματηρά περιστατικά τα οποία είχαν κατ’ ουσίαν προαναγγελθεί. Η αδράνεια της κυβέρνησης, η προσπάθεια συγκάλυψης και η ατιμωρησία των αστυνομικών που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ενέργειες συμβάλει στην υιοθέτηση ενός δολοφονικού μοτίβου που έχει ως στόχο το διαφορετικό, το ανυπάκουο, το αδύναμο.

«Για ένα 20ρικο μας ρίχνουν στο ψαχνό, μπάτσοι θα πληρώσετε για κάθε μας νεκρό» φώναξαν οι διαδηλωτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Ξάνθη και Κέρκυρα σήμερα.

Κάποια στιγμή ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο. Και τότε οι μέρες (και κυρίως οι νύχτες) του 2008 δεν θα αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση.

Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη.

ΥΓ. Η ανελέητη μισανθρωπιά και η απύθμενη αλαζονεία της κυβέρνησης έγινε ξεκάθαρη σήμερα. Την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης αστυνομικών στον 16χρονο Κώστα και μια μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανακοίνωσε ενίσχυση 600 ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. Νόμος και τάξη το δόγμα, βραβεία στους εκφραστές του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»