Ο Christian Ronig στον πεζόδρομο της Μελενίκου

Ο Christian Roning που μόλις πριν έναν χρόνο έκανε την εμφάνισή του στην Ελληνική μουσική επικαιρότητα, με τις τόσο χαρακτηριστικές του διασκευές, θα βρίσκεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Μελενίκου.  

Αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική του Christian Roning, είναι οι ιδιαίτερες διασκευές του σε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, διασκευές που κέρδισαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το ελληνικό κοινό αλλά και τα media. Με το άλμπουμ του Greece Is Mine, που μετέφρασε σε Αγγλικά και Γερμανικά, ακολούθησε μια πρόσκληση από τον Διονύση Σαββόπουλο για εμφανίσεις στο Άλσος κι ένας χρόνος με πετυχημένες εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία.

Ο Christian Roning θα βρίσκεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Μελενίκου προσκεκλημένος του Παραδοσιακού Καφενείου Θεσσαλός, γνωστού για τις προσκλήσεις επιφανών μουσικών, και του καινούριου χώρου τέχνης ImProva.

Ο Christian Ronig θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις ήδη γνωστές του διασκευές, αλλά και ακυκλοφόρητα ελληνικά τραγούδια που μετέφρασε εν τω μεταξύ σε μια προσπάθεια να τα κάνει όχι μόνο δικά του, αλλά και διεθνή. Μαζί του σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Γιάννης Αγγελόπουλος (Γιαν Βαν) στα τύμπανα, ο Παρασκευάς Κίτσος στο μπάσο και ο Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα.

Τη λίστα των τραγουδιών που θα παρουσιάσει, εμπλουτίζει με επιλογές από Leonard Cohen και άλλους αγαπημένους του δημιουργούς, αλλά και δικές του συνθέσεις, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Διοργάνωση: Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός & ImProva Χώρος Τέχνης