Ο Βαρβιτσιώτης επικροτεί το Λιμενικό να πυροβολεί βάρκες προσφύγων

Τη «διαφορετική στάση του Λιμενικού» με πυρά σε βάρκες προσφύγων χαιρετίζει ο Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σε μια πρωτοφανή παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με αφορμή τη διαχείριση της επετείου του Πολυτεχνείου και το «τέλος του πάρτι των μπαχαλάκιδων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύμφωνα με το politik.gr, ο Κ. Βαρβιτσιώτης, αφού πρώτα μίλησε για «αμετανόητους οπαδούς των μπαχαλάκηδων», αναφέρθηκε στο Λιμενικό, κάνοντας λόγο για «Αλλαγή διάθεσης από το Λιμενικό». Στη συνέχεια, μάλιστα, εξηγήθηκε, λέγοντας ότι επικροτεί τους πυροβολισμούς από την πλευρά του Λιμενικού σε σκάφη τα οποία εισέρχονται παρανόμως στα εθνικά ύδατα της χώρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό έχει συμβεί δυο τρεις φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Τον τελευταίο καιρό, το λιμενικό σώμα έχει αντιδράσει σε 2-3 περιπτώσεις διαφορετικά απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει, ακόμη και με χρήση πυρών απέναντι σε σκάφη που μπήκαν παρανόμως στη χώρα. Αυτό δείχνει μία αλλαγή διάθεσης, που προσωπικά με ικανοποιεί».

Έπειτα, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άλλαξε εντελώς τη «γραμμή» που είχε στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία, και ουσιαστικά έριξε την ευθύνη στην ΕΕ και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ένωσης.

«Μπορεί η ΕΕ να έχει πάρει ορισμένες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση την οποία δίνει στη χώρα μας, πράγμα το οποίο δε γινόταν στο παρελθόν, από την άλλη όμως, στο πλαίσιο των αποφάσεων έχει διασπαστεί ανάμεσα στις χώρες που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει ένας καταμερισμός των βαρών και στις χώρες που απέχουν από αυτόν τον καταμερισμό τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δε μας ικανοποιεί, αλλά μας προβληματίζει για το μέλλον της Ένωσης. Η αλήθεια είναι ότι οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να απαιτούμε περισσότερη και ουσιαστικότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ειδικότερα τον διάλογο που είχε ο υπουργός με την υπάλληλο…