Newsroom

Newsroom

Ο αποτυχημένος Σαμαράς χαρακτήρισε "ατύχημα" τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σαμαράς συνεχίζει την περιοδεία του, με σταθμό αυτή τη φορά τα Ιωάννινα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους…

samaras spooky

Ο Σαμαράς συνεχίζει την περιοδεία του, με σταθμό αυτή τη φορά τα Ιωάννινα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα ατύχημα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Μιλώντας στα Ιωάννινα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί. 

Ο Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με τα μηνύματα από την μεγάλη πορεία στο Παρίσι, όπου παρευρέθηκε, κάνοντας λόγο για «μια Ευρώπη που οι λαοί της ξανασκέφτονται από τη αρχή και τα θέματα ασφαλείας, μετανάστευσης, προστασίας των συνόρων της, πέρα και πάνω από θρησκείες». Κατέληξε ότι «σε αυτή την Ευρώπη είναι σαν τις μύγες μες στο γάλα αυτοί που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα, να χορηγούν ιθαγένειες στον κάθε παράνομο, αντί να ελέγχουν».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σε λίγο θα θέλουν φυλακές χωρίς κάγκελα και δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς». Ο Σαμαράς έφερε ως άτοπο παράδειγμα τη σύλληψη του Ξηρού λέγοντας: «Τί θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ξηρό ήταν άοπλοι; Οι αστυνομικοί θα είχαν σκοτωθεί και ο Ξηρός στη γιάφκα του, θα σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα. Αλλά σας είπα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι η «χώρα είναι πολύ κοντά στο καλύτερο και πολύ κοντά στο χειρότερο» και σημείωσε ότι αυτό «θα κριθεί από την τελευταία ψήφο.