Newsroom

Newsroom

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε νικητής των εκλογών στην Ολλανδία

Ο απερχόμενος «φιλοευρωπαϊστης» πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χτες στην Ολλανδία και θα λάβει…

royte

Ο απερχόμενος «φιλοευρωπαϊστης» πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χτες στην Ολλανδία και θα λάβει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 96% της καταμέτρησης των ψήφων, οι Φιλελεύθεροι (VVD)με επικεφαλή τον Ρούτε εξασφαλίζουν 41 έδρες από τις 150 του κοινοβουλίου, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί του Ντίντερικ Σαμσομ ακολουθούν με 39 έδρες.

Το τρίτο κόμμα, το σοσιαλιστικό SP -που αντιτίθεται γενικά στα πακέτα διάσωσης και λιτότητας των Βρυξελλών και είχε «σημαδευτεί» ως ευρωσκεπτικιστικό- ακολουθεί από απόσταση. Μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι ο ακροδεξιός λαϊκιστής Χερτ Βίλντερς (ο οποίος μάλιστα είχε ουσιαστικά προκαλέσει τις πρόωρες εκλογές), με τις έδρες του κόμματός του να πέφτουν από τις 24 στις 15. Την τέταρτη θέση τη μοιράζεται με τους κεντρώους Χριστιανοδημοκράτες, που κατέγραψαν το χειρότερο εκλογικό τους αποτελέσματα εδώ και δεκαετίες.


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…