Σαμαράς: «Προφανώς θα το καταψηφίσω» – Στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια (Video)

Επικίνδυνο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πρώην πρωθυπουργός - «Διαφωνούν εκατομμύρια Έλληνες πέρα και πάνω από κόμματα»

Σαμαράς 1

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» μιλά αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, διευκρινίζοντας ότι θα καταψηφίσει το νόμο στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση σήμερα ουσιαστικά δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά ότι δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής.

Κάνοντας ευθέως κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε ότι «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα».

«Καλείστε να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε πίεση από την κοινωνία να έρθει στη βουλή προς ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση και θα το καταψηφίσω, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο αυτό βασίζεται σε ένα ψέμα, για να ασκήσει τη δική του κριτική περί δικαιωμάτων αναπτύσσοντας όλα τα επιχειρήματα της alt right ατζέντας.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε αρκετά σημεία της παρέμβασής του θέλησε να εμφανιστεί ως εκφραστής των βασικών αρχών της γαλάζιας παράταξης, ενώ έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο δεν αλλάζει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια που υπήρξε πάντα και προϋποθέτει μάνα και πατέρα. Είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς για να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία.

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αγγίζει τους πάντες «όταν εξισώνεις τη σύμβαση με γάμο θα αναγκαστεί να αλλάξει και η ζωή εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Θα ζητήσουν να φύγουν από τα επίσημα έγγραφα οι λέξεις πατέρας και μητέρα και να αντικατασταθούν από τα γονέας 1 και γονέας 2 στο όνομα της συμπεριληπτικότητας».

Δείτε την ομιλία του:

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάμαλη: Απαντά πρώτη φορά για το αν μετακομίζει στον ΣΚΑΙ – «Να κάνω ελεύθερα τη δουλειά μου» (video)

Μαρκόπουλος: «Δεν είπα ότι το διασκεδάζω» – Το βίντεο της Ευδοκίας που φανερώνει το ψέμα

Χρήστος Λούλης για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Σε τέτοιους ανθρώπους θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσουν ένα παιδί» (video)

Γλυφάδα: Απαράδεκτο ρατσιστικό σχόλιο από τον Καλλιακμάνη για τον δράστη – «Είναι στο DNA των Αράβων αυτό» (video)

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο