Ο Ανδρουλάκης, οι δύο «συγχύσεις» και η μία βεβαιότητα

Ενώ ο χρόνος προς τις ευρωεκλογές τρέχει, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρασύρεται από το ρεύμα που δημιουργούν γύρω του σύμβουλοι «εμπιστοσύνης», ο καχύποπτος εαυτός του και η κακή πολιτική φύση του.

ανδρουλακης cover

Κινητήρια δύναμή του , παραμένει ο πρακτικισμός του κομματικού σωλήνα, δηλαδή η εμπειρική αντίληψη με βάση την οποία αποδίδει εξίσου (και ίδιες) ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζει πλέον με το ανέκδοτο όπου ο πονηρός Τοτός, έχοντας μάθει από το «λυσάρι» μια έκθεση με θέμα «το σκουλήκι», την προσάρμοζε σε κάθε θέμα έκθεσης που έβαζε η δασκάλα. Έτσι όταν μπήκε ως θέμα «το φεγγάρι», προκειμένου ο Τοτός να γράψει τα δικά του, σημείωσε πονηρά : «το φεγγάρι δεν έχει καμία σχέση με το σκουλήκι το οποίο σκουλήκι…» και παρέθεσε όσα είχε μάθει να παπαγαλίζει.

Η πολιτική αυτή θα κριθεί φυσικά στις ευρωεκλογές, στις οποίες ο Ανδρουλάκης-Τοτός, έχει επιλέξει ως υποψήφιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Τον Ιανουάριο του 2020 ο Ζαγοράκης διεγράφη από την ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη και επανήλθε ένα χρόνο μετά πάλι με απόφαση Μητσοτάκη. Όταν ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσες την μεταγραφή του στο ΠΑΣΟΚ, ο Ζαγοράκης, παρέμενε ακόμη ευρωβουλευτής της ΝΔ. Δεν είχε ούτε ο ίδιος το τακτ να παραιτηθεί, ούτε ο Ανδρουλάκης το θεώρησε αναγκαίο. Θεωρήθηκε ωστόσο αναγκαίος για να σηματοδοτήσει τον ελληνικό σοσιαλοδημοκρατικό δρόμο τον καιρό του Ανδρουλάκη.

Ενώ ο Ανδρουλάκης αγωνίζεται να βρει τις μεθόδους για να μιλήσει αποτελεσματικά στην κοινωνία (εσχάτως με βιντεάκια στο τικ τοκ όπου οι κοχλιοί οι μπουμουριστοί δηλώνουν το άγνωστο ανθρώπινο πρόσωπό του), σε δύο πράγματα μένει σταθερός.

Εμφανίζεται να αγανακτεί για την παρακολούθησή μιλώντας για το predator και να μην κάνει όσα πρέπει για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Για να γίνω σαφής. Στον κατάλογο που δημοσίευσε το Documento, με τα 106 πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση από το predator ήταν και το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ήταν και στη λίστα με αυτούς που ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Ο ίδιος όμως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παραδεχθεί ότι ήταν υπό παρακολούθηση από το predator . Μίλησε στη Βουλή για τρεις απόπειρες παρακολούθησης με αποστολή κακόβουλου λογισμικού, αλλά όχι για παρακολούθηση. Επιμένει ότι δεν πάτησε ποτέ το λινκ που εγκαθιστά το λογισμικό. Θα πει κάποιος γιατί να πιστέψουμε το Documento που υποστηρίζει ότι ο Ανδρουλάκης ήταν σε παρακολούθηση από το predator και όχι τον ίδιο τον Ανδρουλάκη; Πολύ σωστά. Αλλά εδώ αντιστρέφεται το ερώτημα: γιατί ο Ανδρουλάκης δημιουργεί σύγχυση περί την παρακολούθησή του ενώ έχει βέβαιο και αποδεδειγμένο το πώς ήταν σε παρακολούθηση; Γιατί μιλά για το predator το οποίο δεν τον παρακολουθούσε όπως ισχυρίζεται και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, αλλά δεν μιλά για την ΕΥΠ για την οποία γνωρίζει τις λεπτομέρειες;

Ο Ανδρουλάκης έχει ενημερωθεί ότι ήταν παρακολουθούμενος από την ΕΥΠ. Το παραδέχθηκε και ο Μητσοτάκης, αποκαλώντας μάλιστα την παρακολούθησή του «νόμιμη αλλά που δεν έπρεπε να γίνει». Για να παρακολουθείται ένα πρόσωπο από την ΕΥΠ είτε θα ελέγχεται για κατασκοπεία είτε για βαριά εγκληματικότητα. Συνεπώς η νόμιμη κατά Μητσοτάκη , παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, υποκρύπτει τόσο βαριά κατηγορία. Για να γίνει αυτή η παρακολούθηση, έχουν υπογράψει πέντε πρόσωπα στην ΕΥΠ. Είναι συγκεκριμένα και γνωστά. Ο Ανδρουλάκης όμως δεν τα μήνυσε , αλλά έκανε μια μηνυτήρια αναφορά ζητώντας από την Εισαγγελία να κληθούν ως μάρτυρες. Αντί να τους σύρει υπόλογους, τους δίνει τη δυνατότητα να κληθούν για να καταθέσουν και να επικαλεστούν απόρρητο.

Εν ολίγοις ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί επιτηδευμένα τη σύγχυση γύρω από την παρακολούθησή του. Εμφανίζεται με δημόσιες δηλώσεις του ζητά εξηγήσεις για το predator το οποίο είναι φάντασμα, αλλά όχι τις εξηγήσεις που πρέπει από τον Μητσοτάκη, που είναι αποδεδειγμένα προϊστάμενος της ΕΥΠ και ευθύνεται για την παρακολούθησή του από την Υπηρεσία.

Η επίσκεψη που έκανε στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του μετά από ευνοϊκή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν θα ανοίξει κανένα κουτί της Πανδώρας όπως είπε σε δηλώσεις του, γιατί δεν θα γίνουμε σε τίποτα σοφότεροι. Ακόμη και αν του κοινοποιηθούν έγγραφα (η ΕΥΠ έχει διαρρεύσει ότι έχουν καταστραφεί) που λένε ότι ήταν παρακολουθούμενος για λόγους εθνικής ασφάλειας, δεν θα μάθουμε κάτι που δεν ξέρουμε. Θα μαθαίναμε όμως αν μήνυε αυτούς που υπέγραψαν την παρακολούθησή του, γιατί θα έπρεπε ενώπιο του Εισαγγελέα να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και τις αποδείξεις για να μην πάνε φυλακή.

Εκτός από τις συγχύσεις που δημιουργεί ο Ανδρουλάκης στο θέμα της παρακολούθησής του, υπάρχει και μια βεβαιότητα. Αυτοί που τον παρακολουθούσαν, έχουν στη διάθεσή τους το υλικό της παρακολούθησης. Γνωρίζουν τι έλεγε, τι έκανε και με ποιο σκοπό. Μόνο οι κοριοί βολεύονται από τη σύγχυση. Και αυτοί που τους φοβούνται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…