Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσφεύγει στην Ευρωβουλή για την παρακολούθησή του

Θα προσφύγει στην Ευρωβουλή διότι έπεσε σε τοίχο όταν προσπάθησε να βγάλει άκρη μέσω της ΑΔΑΕ και του παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωβουλής θα προσφύγει ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να διαπιστωθεί η παρακολούθησή του μέσω Predator, όπως είχε αποκαλύψει το Documento από τις 27 Νοεμβρίου.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός περιέγραψε από το βήμα της Ολομέλειας το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε προσπαθώντας να εξακριβώσει την «παγίδευση» του κινητού του τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό. «Εγώ ποιον να ρωτήσω; Τι θα κάνω κ. Τσιάρα;» ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης και γνωστοποίησε πως κάλεσε στο τηλέφωνο άλλους παρακολουθούμενους για να τους ρωτήσει πώς έχουν διαχειριστεί την κατάσταση αυτή.

Επέκρινε δε ότι με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις η κυβέρνηση δεν απαντά στο πρόβλημα, κάνοντας λόγο για «παράδειγμα δημαγωγίας διά μέσω του νόμου». Παράλληλα, δήλωσε πως ντράπηκε για τη χθεσινή διένεξη ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα διότι επρόκειτο για «συζήτηση υπονοιών», ενώ στηλίτευσε την αντίφαση του πρωθυπουργού για τη «λάθος πολιτικά, αλλά ορθή νομικά» παρακολούθηση Ανδρουλάκη. «Ήταν παράνομο αυτό που έγινε. Γιατί αν ήταν νόμιμο έπρεπε να πει: “Καλά κάναμε”» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν μετά το πέρας της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Λοβέρδος θα προσφύγει στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία εντόπισε την απόπειρα «παγίδευσης» του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, διότι έπεσε σε τοίχο όταν προσπάθησε να βγάλει άκρη μέσω της ΑΔΑΕ και του παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: Documentonews.gr