Newsroom

Newsroom

O ανακριτής καλεί τον γνωστό-άγνωστο κύριο Αλ Ζαγιάντ

Ο ανακριτής σκοπεύει να καλέσει το Λιβανέζο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ έμπορο όπλων που το HOTDOC είχε αποκαλύψει ότι σχετιζόταν με…

Ο ανακριτής σκοπεύει να καλέσει το Λιβανέζο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ έμπορο όπλων που το HOTDOC είχε αποκαλύψει ότι σχετιζόταν με τις μίζες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Επιτροπή της Βουλής το 2005 αλλά και το 2011 για τους TOR M1 θεωρούσε ότι ο Ζαγιάντ είναι αγνώστου κατοικίας αλλά το HOTDOC αποκάλυψε στο πρώτο του τεύχος τη διεύθυνση του, που δεν είναι καθόλου κρυφή, καθώς και δορυφορικές φωτογραφίες της βίλας του στην Εγκωμή της Λευκωσίας. Ένα τεράστιο οίκημα με ψηλούς μαντρότοιχους, μια υπέροχη πισίνα, μέσα σε ένα ιδιωτικό δάσος που δεν μπορούσε να βρει η Επιτροπή της Βουλής.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ είναι ο ιδιοκτήτης και πρόσεδρος της ελληνικής εταιρείας DRUMILAN η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά προγράμματα για τους TOR M1.

Όπως έγραψε το HOTDOC πριν υπογραφούν οι συμβάσεις για τους TOR, η εταιρεία BLUE BELL (που η εισαγγελική έρευνα απέδειξε ότι ουσιαστικά ανήκει στον Άκη Τσοχατζόπουλο) λαμβάνει 1.748.000 δολάρια από τον ιδιοκτήτη της DRUMILAN σαν προκαταβολή για τις υπογραφές. Το Φεβρουάριο του 2005 όμως στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή δεν έγινε το αυτονόητο, να κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης της DRUMILAN Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Αντί για το αυτονόητο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με βασικό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσπάθησαν να απαξιώσουν την έρευνα γύρω από τους λογαριασμούς της DRUMILAN, ενώ ο ιδιοκτήτης της κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί.

Ο Ζαγιάντ όπως έγραψε το HOTDOC έχει καταδικαστεί για απάτες κατά καζίνο στο Λονδίνο, όπου είναι γνωστός ως ο «fatman», και το 2003 «έκαψε» το ρεπουμπλικάνο πολιτικό των ΗΠΑ Ρόμπερτ Νέι όταν αποκαλύφθηκε ότι τον είχε δωροδοκήσει με 170 χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσει στην πώληση αεροσκαφών στο Ιράν.

Η επιτροπή της Βουλής μάλλον αγνοούσε αυτά τα τόσο γνωστά και οι συνάδελφοι του Άκη στη Βουλή, όλα τα υπόλοιπα.





Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…