Newsroom

Newsroom

Ο Νίκος Δένδιας αρνείται να συζητήσει για τις παράνομες απωθήσεις

Ο Νίκος Δένδιας, ο άνθρωπος που απείλησε να μηνύσει τον Guardian, αλλά ουδέποτε απάντησε στις αποκαλύψεις του για βασανισμούς μέσα…

dendias

Ο Νίκος Δένδιας, ο άνθρωπος που απείλησε να μηνύσει τον Guardian, αλλά ουδέποτε απάντησε στις αποκαλύψεις του για βασανισμούς μέσα μέσα στη ΓΑΔΑ, που αποδέχθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας να διατάζει υφισταμένους του “να κάνουν τον βίο των μεταναστών, αβίωτο”, που διαχωρίζει τους μετανάστες σε καλής και κακής ποιότητας και αισθάνεται άτυχος γιατί η χώρα μας έχει μόνο από τους δεύτερους, αρνείται σήμερα να δεχθεί εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστία, προκειμένου απλώς και μόνο να του παραδώσουν ψήφισμα με περισσότερες από 94 χιλιάδες υπογραφές κατά των παράνομων απωθήσεων μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα. 

Αυτό καταγγέλλει το ελληνικό τμήμα της Οργάνωσης, το οποίο διοργανώνει σήμερα Τρίτη στο μετρό στην Κατεχάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των παρόνομων απωθήσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση

«Ήταν κάποτε ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια πατρίδα, στη πατρίδα του, αλλά μια μέρα την έχασε. Και έφυγε. Και έψαχνε. Έψαχνε για μια άλλη πατρίδα που θα το φροντίσει καλύτερα. Και βρήκε εμάς. Και εμείς το διώξαμε. Το απωθήσαμε. Αυτό το παιδί μπορεί να ήταν Τούρκος, μπορεί Λιβανέζος ή και Σύριος. Μπορεί να ήμουν εγώ ή και εσύ.»

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας καλεί να έρθετε την Τρίτη 29 Απριλίου στο σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, κοντά στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις παράνομες απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων αυτών.

Η παρουσία σας είναι σημαντική καθώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε να μας δεχτεί για να παραδώσουμε τις 94.196 υπογραφές από ανθρώπους στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Τσεχική Δημοκρατία, που όλοι ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην αδικία υπογράφοντας την έκκλησή μας.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…