Newsroom

Newsroom

Ο αμετροεπής γάλλος πρωθυπουργός ζητάει τώρα το τέλος της λιτότητας

Να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας ζητάει τώρα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες…

vals gallia

Να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας ζητάει τώρα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες την καγκελάριο Μέρκελ. O Βαλς είναι ο ίδιος άνθρωπος που τις προηγούμενες ημέρες, πριν ακόμη παραιτηθεί η γαλλική κυβέρνηση, ανακάλεσε στην τάξη τον πρώην υπουργό Οικονομίας επειδή είχει τολμήσει να κάνει κριτική στη Μέρκελ λέγοντας πάνω κάτω το ίδιο πράγμα: ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική, την οποία έκρινε ιδιαίτερα περιοριστική και βασισμένη στη λιτότητα. 

«Θα πάω ο ίδιος στη Γερμανία για να συναντηθώ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την 21η και την 22η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Βαλς. «Θα συναντηθώ με τους ηγέτες της Γερμανίας. Θα πάω στο Βερολίνο, στο Αμβούργο και τη Στουτγάρδη για να συναντηθώ με επιχειρηματίες. Υπάρχουν πολλές γαλλικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν εκεί», συνέχισε.

Ο γάλλος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ αδύναμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας και να κάνουμε τα πάντα για να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις».

 

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά