ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

Ο αληθινός επαναστάτης

Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε το Πάσχα και την άνοιξη, θα ήταν Ίσως χρήσιμο να θυμηθούμε τα λόγια Εκείνου που μοίραζε αγάπη και παρηγοριά στους φτωχούς και τους αδύνατους και έπαιρνε μόνο φθόνο και μισός από το ιερατείο της εποχής του. 

1924251

Ενώ στο τέλος εκτελέστηκε πάνω στο σταυρό σαν εγκληματίας από ένα έξαλλο πλήθος ανθρώπων που αναστατώθηκε η κανονικότητα τους από την ανατρεπτική του παρουσία . Είπε: Να αγαπιέστε μεταξύ σας. Αυτός που σε όποιο αξίωμα και σε όποια κοινωνική θέση και αν βρίσκεται, αντέχει να ταπεινώνεται και να μπορεί να πλένει ακόμη και τα πόδια των φτωχών και των κάθε δυστυχισμένων,( εκπατρισμένων,μεταναστών κτλ) , αυτός που δεν αντιδράει με οργή στη γυναίκα του και το διπλανό του, είναι ξεκάθαρο ότι κάπου πολύ βαθιά μέσα του κάποια στιγμή θα νιώσει την υπέροχη αίσθηση της πραγματικής αυτοεκτίμησης γιατί είναι πασίγνωστο ακόμα και στη σφαίρα της ψυχιατρικής ,ότι η έλλειψη πραγματικής αυτοεκτίμησης είναι αυτή που μας κάνει εγωιστές, αλαζόνες, υπερφίαλους.

Είναι πασίγνωστη σε όλους μας η αντίδραση στην κάθε παρατήρηση ή την προσβολή. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε!!. Όλοι νοιώσαμε αποτροπιασμό από ,τις 30 και περισσότερες γυναικοκτονίες που εκτελέσθηκαν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας από θιγμένους εγωιστές «συντρόφους», όταν η γυναίκα πάνω στον εκνευρισμό και την απελπισία της τους φώναξε μούτρα το πόσο ελάχιστοι είναι. Έκανε δηλαδή η δυστυχή το «λάθος» να τονίσει τη μικρότητα τους. Και αυτό συμβαινει γιατί η ελλειμματική τους αυτοεκτίμηση είναι που τους κάνει να ζητούν με κάθε τρόπο, εκβιαστικό η βίαιο να πάρουν από τη σύντροφό τους αυτό που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουν. Δηλαδή την χαμένη τους αυτοεκτίμηση.

Η σοφή ρήση λοιπόν του Ιησού Χριστού ότι αυτός που ταπεινώνεται τελικά θα δικαιωθεί(θα υψωθεί) σημαίνει ότι αυτός που αντέχει να ταπεινώνεται, είναι εκείνος που δεν φοβάται για το έλλειμμα της προσωπικότητας του. Και είναι πραγματικά νομοτελειακό ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Είναι φυσικό λοιπόν ότι αν κατανοούσαμε την βαθύτητα των λόγων του Ιησού, οι πόλεμοι και τα εγκλήματα δεν θα βασάνιζαν τόσο την ανθρωπότητα .

Ο Ιησούς ήταν αυτός που είπε ότι η ελευθερία πάει μαζί με την αλήθεια: Μάθετε την αλήθεια. Αυτή θα σας ελευθερώσει από κάθε πρόβλημα . Αλλά κυρίως από τα δεσμά των κάθε εξουσιών.

Ο Ιησούς τόλμησε και είπε την αλήθεια για την προέλευση του και γενικά για τον εαυτό του, πληρώνοντας με θάρρος το τίμημα . Είπε: Είμαι ο Υιός του ανθρώπου και το πλήρωσε με το σταυρικό του θάνατο.

0 Γιώργος Μιχαήλ είναι Αρχιτέκτονας βιομηχανικός σχεδιαστής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΚΡΙΤΑ 1

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, ένοχος...για…