Ο Άδωνης βάζει χαράτσι…για τα έκτακτα χειρουργεία-«Αυτός που έχει να πληρώσει, πηγαίνει το απόγευμα» (video)

Ο υπουργός Υγείας, προχώρησε το Σάββατο (10/02) σε μια κυνική ομολογία όσο αφορά στα πρωινά και στα απογευματινά χειρουργεία.

adonis1

Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς εμμέσως πλην σαφώς, έριξε πόρτα σε όσους πολίτες προκύψει έκτακτο χειρουργείο το απόγευμα η το βράδυ καθώς όπως είπε: «Πριν από 22 χρόνια στο ΕΣΥ θεσπίστηκαν τα απογευματινά ιατρεία. Αυτό που συνέβαινε τότε ήταν η μεγάλη αναμονή. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Τότε, είχε γίνει φασαρία και μετά από λίγα χρόνια σταμάτησε. Αυτός που έχει να πληρώσει, πληρώνει το απόγευμα και αυτός που δεν έχει, πηγαίνει το πρωί που δεν θα έχει πια τόση αναμονή στα πρωινά χειρουργεία. Δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ όσες μπορούν και θέλουν να κάνουν χειρουργεία. Είναι θέμα νοσοκομείου και κλινικής. Ο βασικότερος όρος είναι πως δεν θα μπορεί να κάνει λιγότερες επεμβάσεις που έκανε το πρωί».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης όπως φαίνεται προχωρά στην απόλυτη αποδόμηση του μέχρι σήμερα δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας, και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ δικαιολογεί το φακελάκι καθώς στην συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για νόμιμο “φακελάκι“. Κάποιοι γιατροί παίρνουν “φακελάκι”. Η διαδικασία θα είναι πως θα πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο και ζητά να κάνεις νωρίτερα το απόγευμα και το κόστος είναι όσο πληρώνει ο ΕΟΠΥ για την κάθε ιατρική πράξη. Από την αμοιβή αύτη παίρνει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και το νοσοκομείο. Το πρωί παραμένει δωρεάν».

 

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας έκανε και ένα αόριστο συνειρμό για να δικαιολογήσει το χαράτσι…που θέλει να επιβάλει στα χειρουργεία αναφέροντας: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει πλήρη δωρεάν πρόγνωση σε όλους τους ανασφάλιστους άρα εάν το επιχείρημα είναι πως αφού έχω πληρώσει, δεν ξαναπληρώνω, τότε το ανάποδο θα ήταν αφού δεν έχεις πληρώσει, τότε μην μπεις στο νοσοκομείο. Οπότε εγώ δεν μπαίνω σε αυτό το επιχείρημα, το θεωρώ πολύ κυνικό. Αυτό που λέμε είναι απλό. Εάν εγώ θέλω να πληρώσω για να χειρουργηθώ γρηγορότερα, για ποιον λόγο η κ. Ρέτσου να με στείλει σε μία ιδιωτική κλινική και όχι στο ΕΣΥ; Στη πραγματικότητα μόνο ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής θα έπρεπε να διαμαρτύρεται».

Διαβάστε επίσης: