Ο Άδωνης Γεωργιάδης επιβεβαιώνει το Documento: Στήνει ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ (Video)

Απόλυτη επιβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη του δημοσιεύματος του Documento, της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 με τίτλο: «Ο Γεωργιάδης στήνει ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ».

adonis 2 1024x588 1

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο υπουργός Υγείας επιδιώκει να στήσει με επιδέξιο τρόπο ιδιωτικές κλινικές μέσα στο ΕΣΥ με σκοπό τα δημόσια νοσοκομεία να μετατρέπονται σε χώρους για ασθενείς που θα εξυπηρετούνται στα χειρουργεία ταχύτατα και για εκείνους που θα περιμένουν στην αναμονή..

Όπως έγραφε το Documento, το εγχείρημα Γεωργιάδη αφορά τα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται μέσα στο ΕΣΥ με χρήματα των ασθενών, ρύθμιση που θα ψηφιστεί με τον νόμο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών και του άρθρου του Documento ήρθε σήμερα 25/1/2024 από τον ίδιο τον υπουργό και μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης Οικονόμου έθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Documento Κυριακής όσον αφορά την επαναφορά της ρύθμισης Γκάγκα σχετικά με τα χειρουργεία και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

«Έτσι λέει το Documento. Τι λέτε για αυτό;» ρωτάει ο Δημήτρης Οικονόμου τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως εξ αρχής είχε στηρίξει δημόσια την πρωτοβουλία της κυρίας Γκάγκα. Προσθέτει πως η μεταρρύθμιση της κυρίας Γκάγκα ήταν κάτι που είχε εξαγγείλει ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2013. Και συμπληρώνει:

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πρέπει και να μπορούν οι γιατροί του ΕΣΥ και οι χειρουργοί να έχουν απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να μπορούν αν το επιθυμούν, αφού έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο ΕΣΥ να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα και να μπορούν οι χειρουργοί του ιδιωτικού τομέα, εάν το επιθυμούν, να μπορούν να χειρουργούν μέσα στα νοσοκομεία του εκτός ωραρίου του ΕΣΥ. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν.»

Η αναφορά του στο 17:30:

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV