Newsroom

Newsroom

Ο Άδωνης δικαιλόγησε το μαρτύριο για χιλιάδες πολίτες, των υψηλών ενοικίων στην Ελλάδα

Ο υπουργός ανάπτυξης δικαιολόγησε το «ράλι» στις αύξησεις των ενοικίων-''Στο Real Estate μπορούμε να γίνουμε κυρίαρχοι στην Ευρώπη'', ανέφερε χαρακτηριστικά

PSTL3326 910x521 1

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με ένα από τα μεγάλα προβλήμτα που απασχολεί (κυρίως τους νέους) είναι και η μεγάλη ποσοστιαία άνοδο που παρουσιάζουν ιδιαίτερα τα ενοίκια των κατοικιών. Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» για χιλιάδες πολίτες, είτε επειδή σκέφτονται είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και αναζητούν ένα ακίνητο με ένα επιπλέον δωμάτιο είτε επειδή έχει λήξει (ή ετοιμάζεται) το μισθωτήριο συμβόλαιο και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες απαιτήσεις των ιδοκτητών. Οι αυξήσεις και για το 2023 όπως και το 2022 θα συνεχίζουν να καίνε.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ενοίκια –κατά μέσο όρο– θα έχουν αυξηθεί κατά 30% περίπου κατά την περίοδο 2019-2023, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα και για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όμως όλα αυτά φαίνεται ότι δεν απασχολούν τομν Άδωνη Γεωργιάδη, που οραματίζεται να γίνει η Ελλάδα, η «Φλόριντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώνας, στο «Real Estate Summit 2023», δικαιολόγησε την αύξηση των ενοικίων σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει «πρωταθλήτρια» στον χώρο του real estate.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίαδης: «Η ομορφιά, το κλίμα και η θέση της χώρας μας, μας επιτρέπει να φανταστούμε την Ελλάδα στο μέλλον ως την Φλόριντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η Φλόριντα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες, οικονομικά, πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα ενοίκια έχουν αυξηθεί γιατί έχει ανέβει η αξία των οικοδομών, έχει ανέβει η αξία των ακινήτων γιατί πηγαίνει καλά το Real Εstate», σημείωσε.

Ο Άδωνης για μια εκόμη φορά εμπαίζει με την αγωνία και την δεινή θέση που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι σε αναζήτηση για κατοικία, με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» των ανισοτήτων να διευρύνεται.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…