Newsroom

Newsroom

Νύχτα τρόμου στη Θεσσαλία – Φόβοι για αύξηση των νεκρών

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά τα οποία έχουν κυριολεκτικά πνιγεί στα λασπόνερα - Έφτασε τα 9 μέτρα η στάθμη του Πηνειού

5963321

Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία Daniel, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε χωριά τα οποία έχουν κυριολεκτικά πνιγεί στα λασπόνερα, χωρίς φαγητό και νερό.

Οι νεκροί από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν πλέον φτάσει τους 6, μετά τον εντοπισμό δύο ηλικιωμένων γυναικών μέσα στο σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχει άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.

Εν τω μεταξύ, οργή προκαλούν οι καταγγελίες κατοίκων ότι τα πρώτα ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων εμφανίστηκαν μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης, αφήνοντας για ώρες αβοήθητους τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές κινδύνευαν.

Μεγάλη ήταν η ανησυχία στη Λάρισα για την αύξηση της στάθμης του ποταμού Πηνειού, και το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της πόλης, καλώντας τους να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη του Πηνειού, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει φτάσει τα 9 μέτρα.

Μήνυμα του 112 εστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας και στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος, προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».