Newsroom

Newsroom

Ντροπή για το Μουσείο Ορσέ – Αρνήθηκαν την είσοδο σε γυναίκα λόγω ντεκολτέ

Η διοίκηση του μουσείου ζήτησε τελικά συγγνώμη μετά τον ντόρο που προκλήθηκε στα social media. 

AP16336776044257

Μία νεαρή Γαλλίδα δημοσίευσε την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία πήρε αμέσως μεγάλη έκταση, αφού η απόφαση των ανθρώπων του μουσείου φαντάζει εντελώς αδικαιολόγητη. Μετά από αρκετή ώρα, οι υπεύθυνοι της επέτρεψαν να μπει μέσα στο μουσείο φορώντας ένα σακάκι για να σκεπάσει το στήθος της. Στο μεταξύ, το μουσείο διαθέτει στις συλλογές του μερικά από τα πιο διάσημα γυμνά στην ιστορία της τέχνης.  

«Φτάνοντας στην είσοδο του μουσείου, δεν πρόλαβα καν να βγάλω το εισιτήριό μου καθώς η θέα του στήθους μου και του χαμηλού ντεκολτέ μου συγκλόνισε τον ταμία που ήταν υπεύθυνος για τα εισιτήρια», έγραψε σε ανοιχτή επιστολή προς το μουσείο. «Ο ταμίας άρχισε να φωνάζει ότι “όχι, δεν μπορώ να βγάλω εισιτήριο”», πρόσθεσε. 

«Αρχικά, δεν είχα καν ιδέα ότι το ντεκολτέ μου είχε γίνει η αιτία όλου αυτού του δράματος», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι της είπαν ότι «οι κανόνες είναι κανόνες», αλλά χωρίς κανείς να της πει ξεκάθαρα ποιος κανόνας είχε παραβιαστεί. «Ρώτησα τι συνέβαινε, αλλά κανείς δεν απάντησε ξεκάθαρα. Και όλοι με τα βλέμματά τους έδειχναν το στήθος μου. Ένιωσα πολλή ντροπή, δεν κατάλαβα πραγματικά τι συνέβαινε. Σε καμία περίπτωση κανένας δεν μου είπε ότι το ντεκολτέ μου είναι το πρόβλημα», πρόσθεσε. 

Το 2016, ο βρετανός δημοσιογράφος Τζόναθαν Τζόουνς έγραψε στην εφημερίδα Guardian ότι το μουσείο χαρακτηρίζεται από «πουριτανισμό επιπέδου… βικτοριανής Αγγλίας». 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…