Ντράγκι: Ένταξη της Ελλάδας στο QE μόνο με πλήρη συμφωνία για τα μέτρα και το χρέος

Μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Τράπεζας.

592c3b7e1dc524d81a8b477a

«Λυπούμαστε που δεν έγινε ξεκάθαρος ορισμός των μέτρων για το χρέος στο τελευταίο Eurogroup», επισήμανε ο Μάριο Ντράγκι ο οποίος θέλησε να αποτυπώσει τη θέση της τράπεζας για το ελληνικό ζήτημα, κατά την ομιλία του στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα ακολουθήσει ανεξάρτητη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία για να «ικανοποιηθεί» θα πρέπει να υπάρξει απτή απόδειξη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ακόμη και βάσει του πιο σκληρού σεναρίου.

Τόνισε ωστόσο, ότι είναι θετική η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (SLA).

«Ας έχουμε πρώτα την πλήρη συμφωνία και ας βρούμε τα μέτρα που θα κάνουν το χρέος βιώσιμο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι «εάν και όταν» επεκταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το πρόγραμμα. 

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…