Newsroom

Newsroom

Ντόλι Πάρτον: Όταν κακοματαχειρίζεσαι τη φύση, είναι σαν να φέρεσαι άσχημα στη μαμά σου

«Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στο πώς συμπεριφερόμαστε στα βουνά μας, πώς συμπεριφερόμαστε στον κόσμο μας»

Screenshot 6 0

Η Ντόλι Πάρτον, θρύλος της κάντρι μουσικής από το Τενεσί με έντονη φιλανθρωπική δράση εμφανίστηκε πρόσφατα στο National Geographic για να συζητήσει για δύο από τα αγαπημένα της θέματα, τη μουσική και τη φύση.

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε με την Έιμι Αλίπιο του National Geographic για τις σκέψεις της για την κλιματική αλλαγή και τη μουσική στην περιοχή της Οροσειράς Σμόκι (Smoky Mountains) και πώς το τοπίο της αμερικανικής πολιτείας εντάχθηκε στη μελωδία της «My Tennesee Mountain Home» — που ψηφίστηκε ομόφωνα ως το νέο πολιτειακό τραγούδι του Τενεσί.

«Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στο πώς συμπεριφερόμαστε στα βουνά μας, πώς συμπεριφερόμαστε στον κόσμο μας, πώς απλώς συμπεριφερόμαστε στα πάντα» είπε η Ντόλι Πάρτον.

«Απλώς κακομεταχειριζόμαστε τη Μητέρα Φύση. Είναι, σαν να φέρεσαι άσχημα στη μαμά σου. Είναι σαν να είσαι ασεβής, καταλαβαίνεις; Σοβαρά. Έτσι, πιστεύω πραγματικά ότι όλοι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο να φροντίζουμε καλύτερα τα πράγματα που μας έδωσε ο Θεός ελεύθερα και που τόσο ελεύθερα κατατρέφουμε. Πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να βελτιωθούμε» σημείωσε.

Η περιοχή Smoky Mountains έχει δημιουργήσει πλούσια ιστορία στη μουσική εμπνευσμένη από τα μουσικά είδη country και bluegrass. Όπως ανέφερε η Ντόλι Πάρτον, το μικρο-είδος έχει μια συγκεκριμένη αύρα που αντέχει στις δοκιμασίες του χρόνου. «Είχαμε πάντα τη δική μας μουσική στα Σμόκις, και την έχουμε ακόμα, και νομίζω ότι θα την έχουμε πάντα» είπε.

«Υπάρχει ακόμα μια συγκεκριμένη αίσθηση όταν γράφεις μουσική στην περιοχή, απλά νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ιερό έδαφος. Οπότε σέβεσαι τη γη και σέβεσαι αυτό που κάνεις» τόνισε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…