Newsroom

Newsroom

Ντοκουμέντο: Οργή για τα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών (Video)

Το βίντεο που δείχνει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να γελάνε και να συζητούν την πώληση γυναικών σε σκλαβοπάζαρο σαρώνει το διαδίκτυο…

Το βίντεο που δείχνει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να γελάνε και να συζητούν την πώληση γυναικών σε σκλαβοπάζαρο σαρώνει το διαδίκτυο και προκαλεί οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ανθρώπινη ζωή: χωρίς καμία αξιοπρέπεια. Εκατοντάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια από την φυλή Γιαζίντι του Ιράκ απήχθησαν από τζιχαντιστές μαχητές.

Το σοκαριστικό βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube εμφανίζονται να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή κοριτσιών ηλικίας 15 ετών με λεφτά ή όπλα. «Σήμερα είναι μέρα σκλαβοπάζαρου» ακούγεται να λέει ένας τζιχαντιστής. «Σήμερα είναι η μέρα των σκλάβων και πρέπει να πάρουμε το μερίδιό μας» λέει ένας άλλος. «Που είναι το Γιαζίντι κορίτσι μου» λέει κοιτώντας ευθεία στην κάμερα.

Ένας εμφανίζεται και λέει πως έχει ένα κορίτσι να πουλήσει και τότε οι τζιχαντιστές αρχίζουν να συζητούν τους όρους της ανταλλαγής και το ποσό που θα δώσουν! Προσφέρουν 300 με 500 δολάρια και λένε πως η τιμή θα είναι διαφορετική αν το κορίτσι έχει μπλε μάτια! «Την πουλάω για ένα Γκλοκ (πιστόλι)» ακούγεται να λέει για να πάρει την απάντηση: «αν είναι 15 ετών πρέπει να την ελέγξω, να ελέγξω τα δόντια της»!

Σύμφωνα με το Al Aan TV το video έχει τραβηχτεί στη Μοσούλη του Ιράκ, την οποία έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος από τον περασμένο Ιούνιο. 

Πηγή: ibtimes.co.uk