Ντιμιτρόφ: Αν υπάρξει έστω και μια ψήφος κατά της συμφωνίας, θα παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ επανέλαβε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Balkans ότι το δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων θα είναι επιτυχές και ότι οι πολίτες θα εγκρίνουν τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα.

5b4f53521dc52490488b4573

«Εάν υπάρξει έστω και μια ψήφος κατά της συμφωνίας, είμαστε απολύτως έτοιμοι να σηκώσουμε τα χέρια μιας και να πούμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Πριν από τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα, οι πολίτες γνώριζαν πώς να επιλέγουν το σωστό μονοπάτι. Μπροστά μας έχουμε μια επιλογή μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, του φόβου και της ελπίδας. Το παρελθόν είναι πολύ σημαντικό για την ταυτότητά μας, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε τελικά να προσφέρουμε στους πολίτες μας την επιλογή του τι χώρα θα είναι η “Μακεδονία”. Δεν υπλαρχει μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον από τη δημιουργία αυτής της ευκαιρίας και τη δυνατότητα να επιλέξουν οι πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι θα επιλέξουν το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιμιτρόφ.

Όσον αφορά τη θέση της αντιπολίτευσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι πιο σημαντικό από τα πολιτικά παιχνίδια ορισμένων.

«Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη διαδικασία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη βούληση του λαού. Αυτό το ερώτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ολόκληρη την πολιτική ελίτ και όλα τα κόμματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, την προσωπική μας καριέρα. Δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε λάθη. Υπάρχουν πολλοί τομείς για κομματικές μάχες, αλλά το στρατηγικό παιχνίδι του έθνους μας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών αντιδράσεων», υπογράμμισε.

Τέλος, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο εάν η κυβέρνηση είχε Plan Β σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποτύχει, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι επικεντρώνεται στο Plan Α.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε κάνει τα μέγιστα. Ότι έχουμε πετύχει έναν συμβιβασμό με ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στη χώρα μας και την ιστορική περιοχή της Ελλάδας. Η “Μακεδονία” δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση», απάντησε ο Ντιμιτρόφ.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…