Ντάισελμπλουμ: Θέλω να παραμείνω πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας μου

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας του, δηλαδή μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018, ακόμη και αν δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

59bbe14f1dc52446668b45fa

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Ταλίν της Εσθονίας, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι σκοπεύει “ό,τι και αν συμβεί, να ολοκληρώσει τη θητεία του”. Ο 51χρονος Ολλανδός πολιτικός είναι πρόεδρος του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2013. Στα μέσα του 2015 η θητεία του ανανεώθηκε από τους ομολόγους του των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2017 στην Ολλανδία το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες, υπέστη πανωλεθρία και είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του σε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου του Eurogroup κατείχε πάντα ένας εν ενεργεία υπουργός.

Προς το παρόν τα ολλανδικά κόμματα δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup είναι ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ. Όταν ρωτήθηκε πάντως ο ίδιος, απάντησε: “Έχουμε έναν πολύ καλό πρόεδρο” και εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να γίνει συζήτηση περί διαδοχής.

Από την πλευρά, του, ο Μπενουά Κερέ, που είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ “φανταστικό πρόεδρο” και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποχώρησή του: “Ξέρουμε τι χάνουμε αλλά δεν ξέρουμε τι θα αποκτήσουμε”.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τα 3 ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

AP24196753644032

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τα 3 ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση για το πως έγινε η επίθεση στον Ντόναλντ…

Μανουσάκης: Παλαιότερα ο κόσμος άκουγε φωνές από το διπλανό διαμέρισμα και δεν έπαιρνε την αστυνομία (Video)

image 1 1

Μανουσάκης: Παλαιότερα ο κόσμος άκουγε φωνές από το διπλανό διαμέρισμα και δεν έπαιρνε την αστυνομία (Video)

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης μιλάει για την μυθοπλασία στην τηλεόραση, την τηλεθέαση, τα κοινωνικά…