Ντ. Τουσκ: Eίμαστε κοντά στην ολοκλήρωσης αυτής της απαιτητικής διαδικασίας

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις σήμερα με μια καλύτερη διάθεση σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι "είμαστε ακόμη μακριά από ένα οικονομικό success story, αλλά λόγω της αποφασιστικότητας και της θέσης ευθύνης που επιδεικνύετε είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε αυτή την απαιτητική διαδικασία».

58e4aae01dc524c36f8b4962

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πορεία της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας πάντως ότι «είμαστε ακόμη μακριά από ένα οικονομικό success story».  

Ο κ. Τουσκ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως δεύτερο σπίτι του και δήλωσε ότι επισκέπτεται τη χώρα μας «ως φίλος». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι δεύτερο σπίτι μου για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους» και περιέγραψε την Ελλάδα ως«εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λαμβάνει χώρα «σε μία ζωτικής σημασίας στιγμή, μερικές ημέρες μετά τη διακήρυξη της Ρώμης που επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τη διασφάλιση της ενότητας στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε την ενότητα και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια σε αυτή την πορεία» ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «όλα τα κράτη μέλη πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους, για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη και ασφαλή».

Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο: Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο εξέφρασε την αίσθηση έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας – δανειστών και υπογράμμισε ότι είναι η ώρα να υπάρξει έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης προσθέτοντας ότι «ίσως είναι λίγο νωρίς να το πούμε», αλλά «είμαστε πάρα πολύ κοντά» στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον χαιρέτισε την αφοσίωση που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός για τον συγκεκριμένο σκοπό και συμπλήρωσε ότι είναι αισιόδοξος για ένα «μεγάλο φινάλε».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί με την αισιοδοξία. Εγώ είμαι αισιόδοξος εκ φύσεως, ωστόσο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα πρέπει πάντα να είμαστε πολύ προσεκτικοί». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει αταλάντευτη τον ευρωπαϊκό της δρόμο, με τεράστιες θυσίες από τον ελληνικό λαό». Υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν θα ήταν ποτέ ίδια χωρίς την Ελλάδα», τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη και κατά την τρέχουσα β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο