Novartis: Mια ιστορία διαφθοράς, εγκλήματος και δίωξης (video)

Εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο Novartis αλλά και όσους αγωνίζονται για την αποκάλυψη του έκανε με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το The Left, η πολιτική ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

vaxevanis papadakou 0

Η νεολαία της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, δείχνει με τον πιο τρανό τρόπο τον προβληματισμό της για το σκάνδαλο της Novartis στην Ελλάδα, όσο και τις διώξεις των δημοσιογράφων που ερευνούσαν το σκάνδαλο. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο The Left, η πολιτική ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλοντας να δείξει τις πολιτικές πτυχές του σκανδάλου στους ευρωπαίους, κάνει εκτενή αφορά στην υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στη σύγχρονη Ελλάδα.

 

Στην αρχή το βίντεο δείχνει τα τα στοιχεία που  όταν ο πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis δωροδόκησε πρώην πρωθυπουργούς, κορυφαίους πολιτικούς και χιλιάδες γιατρούς σε βιομηχανική κλίμακα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα ταρακουνήθηκε για τα καλά.

Μάλιστα, η αφηγήτρια κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν το σκάνδαλο, Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου και αναδεικνύει τις  σοβαρές απειλές για την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία υπό τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να φιμώσει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία και να επιτεθεί σε δημοσιογράφους.

Στο βίντεο διάρκειας 5,5 λεπτών στο οποίο μιλούν Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Γιάννα Παπαδάκο.

Μάθετε περισσότερα για το σκάνδαλο Novartis και όσους αγωνίζονται για δικαιοσύνη στο βίντεο.

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.