Newsroom

Newsroom

Νοσοκομειακή περίθαλψη για 300.000 ανέργους μέσω ΕΣΠΑ

Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας και αυτό είναι κάτι που το μαρτυρούν τόσο οι αριθμοί όσο και…

Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας και αυτό είναι κάτι που το μαρτυρούν τόσο οι αριθμοί όσο και οι ωμοί πραγματικότητα. Το χειρότερο όλων είναι ότι οι περισσότεροι από τους ανέργους στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως για παράδειγμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε 300.000 ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες να μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν τα δημόσια νοσοκομεία, τόσο για εξετάσεις όσο και για θεραπείες.

Το πρόγραμμα θα λέγεται «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» και τα κονδύλιά του θα διοχετευτούν μέσω ΕΣΠΑ. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι και το 2015, περί τους 300.000 ανέργους να διαθέτουν, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Να σημειωθεί ότι Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, ωστόσο προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.