«Ο χρηματοδότης της ΝΔ-διωκόμενος για ηρωίνη- Μαρινάκης, επιτίθεται στην κυβέρνηση για να βοηθήσει τον Μητσοτάκη»

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις μετακινήσεις από την γραμμή της σκευωρίας στη γραμμή της παραγραφής. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να μην χαθεί η μεγάλη εικόνα. Ότι δηλαδή εδώ έχουμε πολιτικές ευθύνες με κόστη που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM, για την υπόθεση της Novartis.

μαρινακης

Μιλώντας για την υπόθεση Πετσίτη ο Ν. Παππάς σχολίασε: «Πρωτοσέλιδα, κυρίως των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη, χρηματοδότη της Νέα Δημοκρατίας, ο οποίος διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, 2 τόνους ηρωίνης Noor 1 και έχει μπει στην πρωτοπορία να βοηθήσει ένα κόμμα που είναι ηθικά απαξιωμένο, που έχει στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να καταδικάζονται για παιδεραστία, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει προσωπικά δάνεια για τον Κήρυκα Χανίων, να χρηματοδοτείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός του μέσω της συζύγου του, με offshore που δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες του. Και έρχεται ο χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας για να δημιουργήσει τέτοιου είδους ζητήματα».

Και πρόσθεσε: «Γίνονται οι έρευνες, θα δούμε τα αποτελέσματα, νομίζω πως έχει αρχίσει και ο κόσμος να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν αρνείται κανείς πως η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί. Πρόκειται για μια υπόθεση συναλλαγών ιδιωτών, τις οποίες η ΝΔ, το κόμμα που έχει υπερασπιστεί παιδεραστές, προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια πορεία, όπου τα σημάδια της ανάκαμψης είναι επίμονα. Η ανεργία θα φτάσει τις 10 μονάδες μείωσης από τα τέλη του 2014, οι παραγωγικοί φορείς το αναγνωρίζουν, τα επιτόκια που δανειζόμαστε είναι σε ιστορικά χαμηλά και σε όλους τους κλάδους έχουμε αύξηση της παραγωγής».

Καλούμενος να απαντήσει για την ταινία του Κ. Γαβρά και το θόρυβο που προκλήθηκε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν χρειάζεται συστάσεις. Χαιρόμαστε που επέλεξε την Ελλάδα να γυρίσει την ταινία του». Και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών. 75 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από το ΠΔΕ διατίθενται για να ενισχύσουν τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ενώ γίνεται μια γενναία επιστροφή δαπανών (35%). 

Το αποτέλεσμα είναι ότι παραπάνω από 40 παραγωγές έχουν εγκριθεί κι αναμένονται άλλες 10. Το σύστημα το οποίο θεσμοθετήθηκε σε χρόνια ρεκόρ δεν είναι σύστημα λογοκρισίας. Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα χρήματα που θα επενδυθούν, το πόσοι άνθρωποι θα απασχοληθούν, για να πάρει έγκριση μια ταινία ώστε να μπει στο σύστημα αυτό».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του ΕΛΔΟ με τη NASA ο Ν. Παππάς είπε ότι «όταν εκδηλώσαμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τη NASA δεν περιμέναμε ότι 14 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα θα ήταν έτοιμα να καταθέσουν προτάσεις για την εξερεύνηση στη Σελήνη, προτάσεις που έκαναν εντύπωση και στους ανθρώπους της NASA. Σε αυτόν τον κλάδο είχαμε τα καλύτερα ελληνικά μυαλά να αφιερώνονται στα ερευνητικά προγράμματα άλλων χωρών και την Ελλάδα να παρουσιάζει παντελώς».

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο είπε: «Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το συγκεκριμένο γεγονός. Ο Αμβρόσιος είναι ο Ιεράρχης που στάζει μίσος και προσπαθεί να μετασχηματίσει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού σε μίσος άλλων, έχει συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, είναι ένας τυπικός ακροδεξιός Ιεράρχης που έχει καταραστεί επανειλημμένα στελέχη της Αριστεράς και δεν χρειάζεται να τον πολύ-συναντάμε».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…