Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν θα πάω στα «φροντιστήρια» για το νομοσχέδιο-Νέα πυρά στον Σκέρτσο

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρόκειται να παραστεί στις ενημερώσεις προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών.

K Kaklamanis

Επιχείρηση πειθούς από την κυβέρνηση, στους βουλευτές που ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τι θα πράξουν όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στο νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν τα «σεμινάρια» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ξεκαθαρίζει σε σκληρό τόνο ότι δεν πρόκειται να παραστεί στις ενημερώσεις,  που έχει προγραμματιστεί από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, αντιπροτείνοντας σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθώς το θέμα όπως είπε είναι πολύ σοβαρό.

«Δεν θα πάω στην ενημέρωση»

«Ζητήθηκε η γνώμη μου από συγκεκριμένο πρόσωπο από το κόμμα μου, που ασχολείται με αυτό το θέμα, δεν είναι ο κ. Σκέρτσος, από τον μήνα Οκτώβριο», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Εγώ είχα πει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ψήφιζα μια τέτοια ρύθμιση, διότι ήμουν μέσα στους 19 που είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης όταν ήμασταν αντιπολίτευση. Με χαρά είδα ότι ο πρωθυπουργός σε αυτά που ανακοίνωσε είναι περίπου αυτά τα οποία και εγώ είχα βάλει ως ‘κόκκινες γραμμές’ για να το ψηφίσω. Από την στιγμή που αυτά τα δω στο χαρτί διατυπωμένα, δεν έχω πρόβλημα να υπερψηφίσω. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι κυρίως η παρένθετη μητέρα και το ‘γονέας 1’ και ‘γονέας 2’».

«Εγώ στην παράταξή μου είμαι οργανωμένος από το 1964, όταν δεν υπήρχε ΝΔ. (…) Έχω συμπληρώσει 60 ολόκληρα χρόνια. Θεωρώ ότι για τέτοια μείζονα θέματα, και είμαι παλιάς κοπής κοινοβουλευτικός, πρέπει το θεσμικό όργανο να συγκαλείτε, και αυτό είναι η ΚΟ, (…) και να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Δε θεωρώ ότι περιποιεί τιμή στον εαυτό μου να πάω για να μου κάνει μάθημα ένας καθόλα άξιος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Σκέρτσος, και γενναίος διότι δεν είναι αρμοδιότητά του. Δε θα πάω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θεσμικό, δεν έχω κάτι να μάθω», τόνισε για το διήμερο «φροντιστήριο», ενώ κλείνοντας είπε για τον Μάκη Βορίδη: «Νομίζω ότι οι υπουργοί ή ψηφίζουν ή φεύγουν. Αυτή είναι η θέση μου».

 

 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.